3D Max için Sistem Tavsiyesi

mertce55

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir pc toplamak istiyorum. Uzun vadeli bir konfigürasyon olsun istiyorum. Fiyat performans olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. Monitor dahil 8000-9000 TL arası bir bütcem var. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

3d Max, Vray kullanıyorum. Mimarlık firmasında çalışmaktayım. Animasyon ile işimiz yok fakat donanim olarak performanslı olmasını istiyorum.

Ben böyle bir sistem topladım değerli yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle 3D Max kullanan arkadaşlar değerlendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zotac tavsiye etmiyorum marka olarak. Daha iyi bir GTX 970 tercih edebilirsiniz. Maxwell kartların 3D Max desteği var:

• Quadro K2200
  • Quadro K620
  • GeForce GTX 980
  • GeForce GTX 980M
  • GeForce GTX 970
  • GeForce GTX 970M
  • GeForce GTX 860M
  • GeForce GTX 850M
  • GeForce GTX 840M
  • GeForce GTX 830M
  • GeForce GTX 750 Ti
  • GeForce GTX 750
  • GeForce GTX 745
Big Tower kasa da şart değil görüşümde.

3D Max Vray kullanımı, çizim esnasında öncelikli olarak GPU'ya sonra CPU ve belleğe yüklenir. Render alırken CPU'yu %100'e kadar yorar. Yani topladığınız sistem render alma açısından çok başarılı olacaktır. Render süresi oldukça kısa olacaktır. Ekran kartına gelecek olursak, GTX 970'in limitlerinde yapacağınız bir modellemenin 32 GB RAM kullanacağını pek sanmıyorum. Yani ben GTX 980 kullanıyorum ve yaptığımız animasyonlar daha 12 GB bellek kullanımını geçmedi. Bence abartı olmuş 32 GB bellek.

Ben sadece 4x4 yapana kadar ileride ram ihtiyacı olur düşüncesi ile 2x8 gb yapıp ekleme yaparım diye düşünmüştüm o yüzden 4x8 olarak yazdım bu ramlari.

Bu şekilde bu ramlarimi kullanmalıyım.
Kingston 16GB (4x4GB) HyperX Predator DDR4 2800MHz CL14 1.35V XMP Ram

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı