3D modelleme programı önerisi

Mesela Catia veya Solid için çalışma metodu ya da video serisi önerebilir misiniz ? Ya da şunları çizmeye çalış vs. nasıl bir yol izlenmeli. Derste SolidWork ü temel anlamda öğrendim ama geliştirmek istersem nasıl yapmalıyım. Herhangi bir çizim seçip onu çizmeye mi çalışayım. Nasıl kendimi motive edebilirim?

Mesela Catia veya Solid için çalışma metodu ya da video serisi önerebilir misiniz ? Ya da şunları çizmeye çalış vs. nasıl bir yol izlenmeli. Derste SolidWork ü temel anlamda öğrendim ama geliştirmek istersem nasıl yapmalıyım. Herhangi bir çizim seçip onu çizmeye mi çalışayım. Nasıl kendimi motive edebilirim?
Solid'te gördüğün herhangi bir objenin ana biçimini çizebiliyorsan, mesela cep telefonu, gidip bir telefon tamircisinden ödünç alacağın telefon parçalarını ölçülü olarak çizmeye başlarsın. Kartları iptidai şekilde çizersin ama fiziki boyutlarına dikkat edersin. Sonra Assembly çizimine çevirirsin, bakarsın nereyi nasıl çizmişsin, parçalar doğru boyutlarda mı, uzaklıkları v.b doğru mu. Bir nevi tersine mühendislik.

Bunu daha basit veya daha karmaşık objeler üzerinde çizebilirsin, çalışan motor parçaları da olabilir.

Temel bir metod bu o programlar düz üretim odaklı oldukları için. Solid, Catia, ProEngineer v.b

Video serisi olarak satın alabileceğin eğitimler var Türkiyede, onun dışında Solid için youtube'da güzel bir kanal vardı, kurcala çıkar zaten.

Bunlar dışında kendini nasıl motive edebilirsin bilemem, herkesin yakıtı başka.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı