3D modelleme ve render almak için Sistem toplama

Abdulbaki ŞENOL

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kamu (Bilgi işlem)
Merhaba arkadaşlar, daha önce bu sitedeki incelemeleri okuyarak ve araştırarak 3D modelleme ve render almada kullanacağım bir sistem topladım. Daha sonra almayı düşündüğüm
Evga GTX970 SuperClock ACX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
şu an stoklarda olmadığı için Anakartın onboard Ekran Kartı ile idare ederim diye düşünüyorum. Sistem hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Sistem.jpg

SSD'yi samsung 840 evo yapın, anakartı MSI gaming 3 yapın, ramleri 1866 veya 1600 CL9 yapın, elde kalan parayı 240mm lik bir sıvı soğutucuya yatırın.

Gtx 970 güzel bir seçim.

Oğuzhan kardeş, cevabın için teşekkürler. Takip ettiğim kadarı ile sen bu konularda baya uzmansın, o yüzden senin tavsiyelerini dikkate alıcağım. Bazı konularda senden daha açıklayıcı bilgi alabilirmiyim. Ben modelleme için SketchUp ve render içinde şimdiye kadar V-ray for SketchUp kullanıyordum. Bu sistemi kurduktan sonra da indigo render ve Lumion 3d kullanmayı düşünüyorum. Sence bu sistem 3-4 yıl benim işimi görür mü?

1- Ram lerin 2666 MHz olması daha iyi değil mi?
2- 120 mm lik sıvı soğutucu bu sistem için yeterli gelmez mi?
3- Gigabyte ın Gaming 5 i daha iyi değil mi?

Lumion kendini sürekli güncelliyor, 3 sene kolay tahmin edilebilir bir zaman dilimi değil bu tür programlar için. Bakarsınız yeni yöntem eklerler ışın izleme yöntemi gibi acayip yük bindirir ekran kartınız bir frame'i üç kat daha geç render alır, bu da sizi idare etmez.

SSD'yi rapid modu için önerdim. Donanımsal trim özelliği yüzünden Corsair'de seçilebilir ama aşırı pahalı. Diğer türlü samsung çok iyi bir alternatif.

Anakartı tamamen servise en çok giden markalardan kaçınarak seçmeye çalışın. Bahsettiğimiz modeller arasında performans farkı yok. Overclock potansiyeli de bir kaç yazılımsal ekstra dışında farketmeyecektir. O yüzden Gaming 3 dedim.

V-Ray bildiğiniz üzere sadece işlemciyi yük altında bıraktığından, daha iyi bir soğutucu ile eğer yüksek frekansa çıkabilirseniz sıcaklığı dizginlemeniz daha kolay olur. Ama eklediğiniz sıvı soğutucu pekte iyi değil. Cooler Master 140Xl var ama o da 240'lık lara yakın fiyatta.

2400 mhz CL10 olursa kabul edilebilir. Arada tabiki fark var render alırken ama çok dar aralıklar yani 150 lira fark için değmez mesela. 1866 MHZ Cl9 fiyat performans açısından çok iyi bir seçim.

Diğer soğutucular için bir şey diyemeyeceğim ama tekrar alma şansım olsa Seidon 120V nin suratına bile bakmam. Fan sesi yok. AMA pompa sesi çok uyuz ediyor insanı. Bilgisayar boştayken ve oda sessizken, sese takılmamak mümkün değil... Yine de siz bilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı