3D oyuncak uzay gemisi modeli

Aclife

Kilopat
Arkadaşımın ricası üzerine 4-6 yaş arası çocuklar için bir eğitim programında kullanılmak üzere bir oyuncak uzay gemisi tasarladım. Konu anlatımlarının arasında girecek yaklaşık 10 saniyelik kısa animasyonlar olacak. Bu gemiyle bir yerlere gidip her gittikleri yerde değişik şeylerle karşılaşacaklar vs. böyle senaryolaştırılmış bir eğitim seti.

Başlarken Low poly yaparım diye niyetlenmiştim fakat sonra bazı yerlerde maalesef kendime hakim olamayıp yüksek poligon yaptığım yerleri oldu. Blender kullandım, renderlar cycles fakat animasyon renderları Eevee'de alacağım zira 1 frame Cycles'da 2 dakika falan sürüyor, Eevee'de 1 saniye.
Yorum ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.

as.png

untitled1.png

untitled2.png

untitled3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Low poly'den sonra görsellere bakınca bir an durdum, sonra yazının devamını okudum.

Basit ve eğlenceli görünüyor.

Renk skalası açısından, objede açık mor/pembe kısımları değiştirmen daha iyi olur, turuncu/mor/mavi dengesiz kalıyor cyan sebebiyle. Veya yansımalarını azaltıp biraz daha mat plastik görünüm kurtarır.

Mor benim de içime sinmemişti fakat onlar beğenince artık değiştirmedim. Çünkü elimdeki tek bilgi çocukların korkmayacağı neşeli bir şeyler olsundu.

Renkler konusunda eksiklik hissediyorum bir ara tutorial seferberliğine girişeceğim.

Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

Mor benim de içime sinmemişti fakat onlar beğenince artık değiştirmedim. Çünkü elimdeki tek bilgi çocukların korkmayacağı neşeli bir şeyler olsundu.

Renkler konusunda eksiklik hissediyorum bir ara tutorial seferberliğine girişeceğim.

Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

Turuncu gibi göze çarpıcı gelen renk sadece mor ile (LA Lakers gibi) dengeli olur, metal grisi çok rahatsız etmiyor ancak Cyan'dan dolayı mor X cyan çarpışması var. Tüm Cyan'ları pembeye çekersen turuncuyla çarpışacak, yeşile çekebilirsin mesela Cyan tonlarını, zombi yeşili ve radyasyon yeşili tadında bir hisse kaydırmazsan turuncu/mor/yeşil tonları dengelenebilir.

Renk için tutorial yerine renk teorisi, renk üretimi, psikoloji araştırması ve filmler daha iyi olur.

Başarılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı