3D Programları İçin Düşük Bütçeli Sistem Önerileri

Sinan Demiralay

Kilopat
Daha fazla  
3dmax gibi büyük çaplı programlar için sağlam bir bilgisayar toplamak istiyorum. Ama elimde büyük çaplı bir bütçem yok. O yüzden sahibinden.com gibi bazı yerlerde satılan server (sunucu) alsam, onu kendim için bilgisayar niyetine kullansam ona modifikasyonlar yapsam, soğutma için bir şeyler yapsam olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. 3D Max, render alırken CPU'ya, modelleme yaparken CPU, GPU ve RAM'e yüklenen bir grafik motorudur. Verdiğiniz linkteki sistem render ve modelleme kısmı için 3D Max'i çok iyi kullanmanızı sağlar. Fakat ikinci el ürünlerde garanti çok önemlidir. Bu arkadaş ürünün garantisi yoktur diyor. Siz bu ürüne 5.500 tl verdikten sonra elinizde kalırsa, ürünü satan adam "ben sana verdiğimde sağlamdı. Sen bozmuşsun ve benim bir sorumluluğum yok" deme hakkına sahip olabilir.

Ben bütçenizi sonuna kadar kullanma taraftarı değilim. Bu tarz bir sistem ihtiyaçlarınızı fazlasıyla görecektir. Hem render hem modelleme açısından sorun yaşamayacaksınız. Segment sayısı fazla modellemeler ile uğraşıyorsanız 8 GB bellek çok çabuk şişecektir. Şahsen ben FX 8150 ile 12 GB bellek kullanıyorum yeri geldiğinde.
12.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı