3D render için ekran kartı önerisi

Atakan D.

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2013
Mesajlar
1.742
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2019'da RX 580 ekran kartlı bir sistem toplamıştım. Bir yıldır modelleme ile uğraşıyordum fakat birkaç hafta önce baktım ki Blender, ekran kartını görmüyor. Desteklemiyor sanırım yani işlemci ile render alıyormuşum. Bir ara zaten BF 5'te yüksek ayarlarda 90-100 FPS alırken neden bu kadar yavaş render aldığını sorgular hale geldim.

render.JPG


Elimdeki ASUS RX 580 8 GB kartı satıp bir RTX ekran kartı almayı düşünüyorum. Blender'da compute capability derecesi en az 3.0 olması gerekiyor renderı alacak GPU'nun. Zaten RTX 2060'lar 7.5 puana sahip.
Özellikle Blender üzerinden render alan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Hangi ekran kartını önerirsiniz? Oyun için değil 3D render için. İşlemcim i5 9400F. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer kartınız destekliyorsa şunu kurarsanız o HIP kısmında GPU'nuz görünecektir ve kullanabileceksiniz.

RTX serisi tabiki daha iyi olacaktır fakat şu an hemen uygulayabileceğiniz bir çözüm olsun elinizde diye yazdım.
Çok teşekkürler işe yaradı cidden. Bir tık kalite düşüşü oluyor fakat ayarlarına bakıyorum şimdi. GPU + CPU render da olabiliyor sanırım. Biraz da youtube dan bakacağım ayarlamalara.
 
Ben Cpu+Gpu alabiliyorum render fakat Nvidia kullanıyorum. Büyük ihtimalle sende de olacaktır fakat deneyip test et sürelerini hangi kombinasyon daha hızlı alıyor diye.

Render ayarlarından Tile Size falan da ayarlarsan kartını değiştirmeden de idare edebilirsin bir müddet. Amd Gpu kullanmadığım için ayarlarını bilmiyorum malesef ama yardımcı olduysa ne mutlu.🥰
 
RTX serisinden bir kart ile 3D render alan var mı sürekli? Özellikle Blender üzerinden. Bendeki AMD RX 580'i desteklemiyor Blender. Maksimum 8 bin TL bütçe ile önerilerinizi bekliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı