3D tasarımları sahnelere yerleştirme işlemini hangi yazılımcılar yapar?

AcarCnr

Megapat
Yer
Tashkent, Uzbekistan
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Kafamda şöyle bir proje var:
Kendim 3 boyutlu tasarımlar yapıyorum. Bu tasarımları bir proje içinde temel seviyede bir sahne üzerine yerleştirip print almak istiyorum. Bunu büyük programlar ile kendim yapabilirim fakat daha pratik hatta mümkünse web üzerinden erişebileceğim bir şey olmasını istiyorum. Yani bir site üzerinde sanal ortam oluşturup, daha önceden kendi tasarladığım objeleri seçenekler içinde seçerek koordinat sisteminde yerleştirmek istiyorum. Fakat bunu yapmak için hangi tür programcı veya yazılım türü kullanan birine ulaşmam gerektiğini bilmiyorum. Bana yol gösterirseniz sevinirim. Umarım kendimi tam olarak açıklayabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba! Blender ile yapılabilir. Bunu genellikle Level Design bölümü çalışanları yapıyor.

Evet Blender ile bende yerleştiriyorum fakat anlatmak yapmak istediğim şey bunu pratik hale getirmek. Web arayüzünden tıkla yerleştir döndür mantığı gibi. Örnek olarak görseller ekledim. Örnek 3'teki çizim bana ait bir program ile çizdi. Güzel program fakat hem pahalı 5K dolar yıllık istediğim her şey yok. Veya ufak bir şey için bütün üyelikleri almak gerekiyor o yüzden ya kendim yapacağım ya da yaptıracağım. Örnek 2'deki resim internetten buldum arkadaş animasyon yapmış 3DS Max ile.

Örnek 1.jpg

Bu web arayüzünden yapılan. Obje seç yerleştir mantığında istediğim gibi.

Örnek 3.png

Bunu yukarıdaki siteden ücretli üyelik alarak kendi yaptığım çizim ve kaldırma planı. Fakat dediğim gibi benim kullanmak istediğim kısım az fakat tüm paketleri satın almak gerekiyor. Ayrıca model ekleme yapamıyorum.

örnek 2.jpg

Bu ise yabancı bir arkadaşın 3DS Max ile yaptığı animasyondan alınma bir görüntü. Bunu Blender ile de yapabilirim fakat genel olarak işlerim üstteki gibi. Çok önemli olmadığı sürece animasyon gerekmiyor. Mail attım oradan söyledi 3DS Max ile yaptığını.

Dediğim gibi tüm 3D tasarımlar kendim yapabilirim. İstediğim şey bunları pratik olarak bir alana yerleştirmek, aralarında mesafeleri ölçebilmek. Fuison 360, SolidWorks, AutoCAD gibi çizim programlarının çoğunu üst seviyede kullanabiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı