3D ve oyun amaçlı 4070'li sistem toplama önerisi

Bütçe
42000

cabilsa

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bir sistem kurmaya çalışıyorum. Belirlediğim donanımları aşağıya ekleyerek başlayayım.

Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2 4400MHz (OC) DDR4.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 12 GB.
RAM: Kingston 32 GB(2x16) Fury Beast 3600MHz CL18 DDR4.
SSD: Kingston KC3000 1TB 7000/6000
Kasa: Corsair iCUE 4000X CX750F 80+ Bronze 750W.
İşlemci soğutucu: Snowman T6 Ultra 6 bakır kanallı.

Sisteme dair, işlemci ve ekran kartı siparişlerini az önce verdim, geri kalanını yarın vereceğim. Toplam 50.000 TL bütçem var, monitörde alacağım için kasaya 42.000 TL civarı ayırabiliyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan monitör tavsiyesi de alabilirim. :)
Grafik tasarımcıyım, ekstra olarak 3D modelleme ve animasyon üzerine çalışmalar yapmaktayım. Az da olsa oyun oynuyorum diyebilirim. Bir süredir araştırma halindeydim ve son karar bu oldu. Bu sistem hakkında yorum, fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba. Bir sistem kurmaya çalışıyorum. Belirlediğim donanımları aşağıya ekleyerek başlayayım.

Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2 4400MHz (OC) DDR4.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 12 GB.
RAM: Kingston 32 GB(2x16) Fury Beast 3600MHz CL18 DDR4.
SSD: Kingston KC3000 1TB 7000/6000
Kasa: Corsair iCUE 4000X CX750F 80+ Bronze 750W.
İşlemci soğutucu: Snowman T6 Ultra 6 bakır kanallı.

Sisteme dair, işlemci ve ekran kartı siparişlerini az önce verdim, geri kalanını yarın vereceğim. Toplam 50.000 TL bütçem var, monitörde alacağım için kasaya 42.000 TL civarı ayırabiliyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan monitör tavsiyesi de alabilirim. :)
Grafik tasarımcıyım, ekstra olarak 3D modelleme ve animasyon üzerine çalışmalar yapmaktayım. Az da olsa oyun oynuyorum diyebilirim. Bir süredir araştırma halindeydim ve son karar bu oldu. Bu sistem hakkında yorum, fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Öncelikle verdiğin siparişleri iptal et.

Sebebini ve tavsiyeni belirtir misin?
O bütçeye ddr4 toplama. Ventus modelleri çok ısınıyor.

42.700 tuttu bayağı iyi sistem.

Sebebini ve tavsiyeni belirtir misin?
Darboğaz var biraz. Bu fiyata DDR5 toplanır. Kazıklanıyorsun. İptal et!

O bütçeye ddr4 toplama. Ventus modelleri çok ısınıyor.

42.700 tuttu bayağı iyi sistem.
Sistem mükemmel. Sıvı yerine çok kaliteli hava tercih edilmeli. Sıvılar kısa ömürlü.

Kısa ömürlü denmemeli bence hocam. Görünüş olarak sıvılar çok daha iyi bence.
Ama kısa ömürlü. Sıvı soğutma etkisini kaybettikçe yenisini alıp takacak kadar bütçeniz varsa alabilirsiniz. Hava soğtuma kaliteli ise çok daha etkili ve uzun ömürlü olabiliyor.

Etkisini kaybeden bir sıvı soğutma görmedim ben.

İyi bir hava soğutma alınırsa ve kasanın hava akışı normalse sıvı soğutmadan çok farkı olmuyor. Bakımı çok kolay oluyor. Bende sıvı soğutma düşünüyordum arkadaşım bana "bakımı daha kolaydır, ileride sıvı değiştirmek zorunda kalacaksın" gibi söyleyince mantıklı geldi ve aldım ki çok memnunum. Şu an boştayken 42 derece. 37 38 bile oluyor. Oyunda maximum 50-60 5700X kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı