3D yazıcı ile basım işi nasıldır?

Sikloheptan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben arkadaşımla birlikte bir işe girişmeyi planlıyorum. İkimiz de ortak olup bir 3D printer alıp bazı figürler vb. şeyler basıp pazarlamayı düşünüyoruz. Her şeyden önce bunun ticaret olduğunu ve işin içinde yatırdığımız parayı kaybetme olasılığı olduğunun farkındayız fakat yine de elimizden geleni yapıp tecrübe edinmeye çalışacağız, yaşımız daha küçük (19). Sorum şu:
Sizce sektörümüz ve yapacağımız iş mantıklı mı, yeterince emek verilip doğru şeyler yapılırsa satış olasılığımız yüksek mi? Trendyol'da benzer işleri yapanları araştırdığımda satış yaptıklarını görüyorum. Sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır çizimleri bastırıp satabilirsiniz ama özel siparişler için çizimden anlayan birisi şart. Birde basım süresi modele göre 10 saati bulup geçebiliyor. Bu süreyi de göz önünde bulundurun. Üst üste gelen siparişleri tek makineyle yetiştirmezsiniz.

Benim bir arkadaşım da figür basıyor. Yazıcının filamentleri çok pahalı ve hala bir şey satamadı. Ama bu işi TikTok üzerinden yürüten çok insan var. Sosyal medyayı iyi kullanmak lazım bence. Bazen görüyorum. Adamlar mini karambit basıp içine rulman takıyor 50 liraya keyrambit diye küçük çocuklara satıyor. Bu tarz güzel fikirleriniz varsa bence yapılabilir. Ama figür pek satılmayabilir.

Bu sektörde profesyonel olarak uğraştım ve sana tavsiyem o düşünce ile gireceksen asla bulaşma.
Yazıcı yokken 1 derdin oluyor yazıcın varken 1000 derdin oluyor :) Ufak makine ile başladım ben, en son ki makinemi 16 bine satarak uzun vadeli ayrıldım bu sektörden :)

Hazır çizimleri bastırıp satabilirsiniz ama özel siparişler için çizimden anlayan birisi şart. Bir de basım süresi modele göre 10 saati bulup geçebiliyor. Bu süreyi de göz önünde bulundurun. Üst üste gelen siparişleri tek makineyle yetiştirmezsiniz.

Hazır çizimleri basıp satamazsın, telif hakkı var :)
Çizim bilgisi şart zaten, para kazanma amacı ile başlanacaksa kesin çizim şart, çizim yoksa asla bulaşamazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sektörde profesyonel olarak uğraştım ve sana tavsiyem o düşünce ile gireceksen asla bulaşma.
Yazıcı yokken 1 derdin oluyor yazıcın varken 1000 derdin oluyor :) Ufak makine ile başladım ben, en son ki makinemi 16 bine satarak uzun vadeli ayrıldım bu sektörden :)

Çizim bilgisi şart zaten, para kazanma amacı ile başlanacaksa kesin çizim şart, çizim yoksa asla bulaşamazsın.
Hocam biraz daha açabilir misiniz? Kazancı, zorlukları ve neden bıraktığınız gibi.

3d baskı yapan birisinin yanında çalışmak için hangi programları bilmeliyiz ?

3d baskı yapan birisinin yanında çalışmak için hangi programları bilmeliyiz ?
3d baskı yapan birinin yanında çalışmak köleliktir.
kesinlike solidworks öğrenmen lazım yarın bir gün adam sana gelip bana x parçasından 4 tane lazım diyip parçayı eline tutturunca adamla bakışma diye :)
elektrikçilerin kontrol kalemi gibi seninde elinde kumpas olacak sürekli :D

Hocam biraz daha açabilir misiniz? Kazancı, zorlukları ve neden bıraktığınız gibi.
üstte mesajda belirttim hocam.

Yazıcı yokken 1 derdin oluyor yazıcın varken 1000 derdin oluyor :) ufak makine ile başladım ben, en son ki makinemi 16 bine satarak uzun vadeli ayrıldım bu sektörden :)

Yorumunuz için teşekkür ederim. Biz değerlendiriyoruz hala bir trend yakalayabilir miyiz diye ama bilemiyorum. Ticarete atılmak gibi bir planımız var ama öyle büyük miktarlarda da sermayemiz yok. Hayırlısı diyelim.

Yakın bir tanıdık var ufaktan bu işte girdi silah şeklinde anahtarlık vs yapıyor. Hatta 1/1 ölçek glock vs yapıp satıyordu çevresine ilk başta iyi para yaptı sonra site üzerinden satış yapacağım diye bayağı bir üretim yaptı tabii bunlar hep maliyet en sonunda mağazayı kapattı devamlı bir getirisi olur mu bilmem alan pek olmuyor.

Yakın bir tanıdık var ufaktan bu işte girdi silah şeklinde anahtarlık vs yapıyor. Hatta 1/1 ölçek glock vs yapıp satıyordu çevresine ilk başta iyi para yaptı sonra site üzerinden satış yapacağım diye bayağı bir üretim yaptı tabii bunlar hep maliyet en sonunda mağazayı kapattı devamlı bir getirisi olur mu bilmem alan pek olmuyor.

Galiba bu tarz girişimlerin makus tarihi bu. Başka şeyler düşünmeye çalışacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı