3D yazıcı ile ne yapıp satabilirim? Arkadaşlar, ender 3 Neo cihaz aldım ve yeterli tecrübem var fakat ne yapıp satacağım hakkında bilgim yok. Tavsiyeleriniz nelerdir?
3D yazıcı ile ne yapıp satabilirim? Arkadaşlar, Ender 3 Neo cihaz aldım ve yeterli tecrübem var fakat ne yapıp satacağım hakkında bilgim yok. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Hocam o kişileri biliyorum genelde Bambu cihazlar ve kalabalık bir şekilde çalışıyorlar.Hocam sizi uzmek gibi olmasin ama pek bir şey yapamazsiniz cunku aldiginiz cihaz biraz giris seviyesinde ve Instagram'da daha iyisini profesyonel sekilde yapanlar var. Ayrica basacaginiz ve satacaginiz figurlerin telif hakki olmamasi gerekiyor. Bunlar goz onune gelince pek yapilacak bir şey kalmiyor.
Boyamayı seviyorum hoşuma gidiyor. Biblodan kastınız nedir acaba bir kaç örnek atar mısınız ?Boyamayla ilgili azıcık ilginiz varsa ufak biblolar basıp boyayıp satabilirsiniz, hatta forumda da bir arkadaş vardı öyle.
Mantıklı fakat bu sayfaları nasıl bula biliriz ?Instagram'da belirli bir kitleye hitap eden bir sayfayla anlaşma yapıp ona uygun baskıları pazarlayabilirsiniz.
Boyamayı seviyorum hoşuma gidiyor. Biblodan kastınız nedir acaba bir kaç örnek atar mısınız ?
Hocam bunlar 3D yazıcı değil. SLA ile yapılıyor.Eki Görüntüle 2142895
Eki Görüntüle 2142896
Üstteki daha zorlayacak bir model ve muhtemelen paralıdır, bu tarz biblolar hoş olabilir boyarsanız.
Hocam sizi uzmek gibi olmasin ama pek bir şey yapamazsiniz cunku aldiginiz cihaz biraz giris seviyesinde ve Instagram'da daha iyisini profesyonel sekilde yapanlar var. Ayrica basacaginiz ve satacaginiz figurlerin telif hakki olmamasi gerekiyor. Bunlar goz onune gelince pek yapilacak bir şey kalmiyor.
Hocam baskılarınız ne kadar iyi olursa olsun sonuçta bizi kurtaran bir maliyet var kazanç payımızı koymadan fiyat versek böyle aşırı pahalı geliyor.Hocam FDM yazıcıyla ilgili şunu söylemek istiyorum. Elimde ender 3S1 var 0.4 mm nozül ile 0.04 mm hassasiyette baskı alabiliyorum. Yazıcının ayarlarını vs biraz değiştirdim ve heatsink vs takıp Pro yazılımla 250 mm/s baskı hızına çıkardım. Giriş seviyesi bir cihaz olsa bile bir cihaza böyle eklentiler yapabilirsiniz ha ne oldu yazıcımın ömrü kesinlikle kısaldı. 40.000 saat değil belki 30.000 saat çalışacak ama muhtemelen ondan önce başka bir sebeple kırılacak ya da bozulacak. Neyse ana konuya dönersek 0.1 mmlik nozül takılırsa (bazı uygulamalarda ayarı dahi yok) muhtemelen 0.01 mm hassasiyetle baskı alabilirim evet kesinlikle çok uzun bir süre olur ama 0.04 ile figür üretiyorum (kendime sadece hobi olarak) gidip bakarsanız çok spesifik noktalar harici 3D yazıcı ile basıldığını anlayamazsınız. Ayrıca şuna inanıyorum ki en dandik makine dahi düzgün ayarlamaları yapıldığı sürece (kendimin yaptığını iddia etmiyorum) en azından 7/10'luk ürün çıkarabilir yavaş kalır vs ona bir şey diyemem ama en azından kaliteli ürün çıkarabilir. Okuduğum okulda bir öğretmenim Creality k1'e sahip ve hiçbir ayar yapmadan makineyi kullanıp "çok kötü makine, bambu A1 mini alacağım" dedi ve alıp şu anda onu kullanıyor. Elindeki makineyi kullanmayı bilen birisi kesinlikle harika işler çıkarabilir. Bende daha acemi olduğum için bazı baskılarımda benim de hata vs oluyor ama en azından bu dediklerimi düşünmenizi isterim.