3D yazıcıda ikinci el mi sıfır mı?

SAKi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar,
3D yazıcı alma noktasındayım. Karar vermeye ve doğru fiyattan almaya çalışıyorum.

İlk niyetim Pi, Arduino, gömülü yazılım tecrübem olduğu için ilk niyetim bir prusa toplamaktı. Sonra vaktimin dar olduğunu fark edip almaya yöneldim.

İlk niyetim 8.000 TL'den satılan sıfır Artillery sidewinder X4 Pro almaktı. Ancak basmak istediğim bazı parçalar 27-28 cm olunca ikinciel Plus modellere yöneldim. Bu noktada ELEGOO neptune 4 Plus, Artillery sidewinder X4 Plus, anycubic kobra 2 Plus karşılaştırması yaptım. Kobra 2'yi halı hazır klipper kurulu gelmemesi ve kullanıcı yorumlarında diğerlerine göre ses seviyesinin yüksek olması nedeniyle eledim. Diğer iki seçenekte de X4'e daha yakınım.

İkinciel piyasası:
ELEGOO neptune 4 Plus - 10.000-15.000
Artillery sidewinder X4 Plus - 8.000-12.000
Anycubic kobra 2 Plus - 10.000-12.000

@Siyah Martı hocam özellikle piyasayı ve cihazlara daha hakim olduğunuz için sizin fikrinizi de rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bu makineler olmadığı için kağıt üzerinde değerlendiriyorum.

Ben olsam bu baskı hacminde tekerli olduğu için Neptune 4 Plus kesinlikle almazdım, N4lerde sıkıntı değil ama özellikle Maxlarda tekerler peynir gibi eriyor, Plus da bu ikisinin arasında. Fiyatı yüksek, sesi çok yüksek. Kendi N4'ümde tüm fanları değiştirdim ki bunda arkada fazladan 2 fan daha var. Fan işini çözsen de ray alacak olsan oldukça tuzlu olur.
Çok yakın zamana kadar hafızam beni yanıltmıyorsa Art. S x4+ sıfır olarak 11K idi. Kızaklı sistem 👍.
K2+ tabla ve nozül sıcaklığı düşük(260/90) diğerlerine göre. Ben K2+'da kullanılan metal teker ve ray sistemini sevmiyorum, ideali kızaklı olanlar. N4 Prolarda da benzer bir teker-ray sistemi var, sürekli temiz tutup yağlamak gerekiyor, yoksa ciyaklıyor.

Bir de bu makineler bed slinger olduğu için yatak büyüdükçe kütle, baskıda eksen kayma riski ve kayış kopartma gibi riskler artıyor. Baskı hacmine göre specdekilerden daha düşük hız ve ivme değerleriyle kullanman gerekebilir.

Son düzenleme:
Bende bu makineler olmadığı için kağıt üzerinde değerlendiriyorum.

Ben olsam bu baskı hacminde tekerli olduğu için Neptune 4 Plus kesinlikle almazdım, N4lerde sıkıntı değil ama özellikle Maxlarda tekerler peynir gibi eriyor, Plus da bu ikisinin arasında. Fiyatı yüksek, sesi çok yüksek. Kendi N4'ümde tüm fanları değiştirdim ki bunda arkada fazladan 2 fan daha var. Fan işini çözsen de ray alacak olsan oldukça tuzlu olur.
Çok yakın zamana kadar hafızam beni yanıltmıyorsa Art. S x4+ sıfır olarak 11K idi. Kızaklı sistem 👍.
K2+ tabla ve nozül sıcaklığı düşük(260/90) diğerlerine göre. Ben K2+'da kullanılan metal teker ve ray sistemini sevmiyorum, ideali kızaklı olanlar. N4 Prolarda da benzer bir teker-ray sistemi var, sürekli temiz tutup yağlamak gerekiyor, yoksa ciyaklıyor.

Bir de bu makineler bed slinger olduğu için yatak büyüdükçe kütle, baskıda eksen kayma riski ve kayış kopartma gibi riskler artıyor. Baskı hacmine göre specdekilerden daha düşük hız ve ivme değerleriyle kullanman gerekebilir.

@Siyah Martı hocam cevabınız için teşekkür ederim. Sizin bilginiz ile yorumunuz önemliydi. X4 Plus'daki kızaklı yapı, klipper, daha stabil anakart ve boşta PWD portunun olması da beni Neptune 4 yerine X4'e yönlendirmişti. Büyük baskı sayım muhtemelen düşük olur ve düşük hızda basarım. X4'de tam otomatik tabla kalibrasyonu yok ancak hem kalibrasyon hem titreşim düzenlemesi için board üzerinde adxl345 portuda mevcut. Artillery kendisi sensör satmaya başlamış ancak 100 liralık arduino sensörünü de bağlayabilirim. PWD portu ile de ilerite lazer başlık denemesi yapma fikri aklımdan geçiyor.

Yorumunuz için tekrar teşekkürler.

Rica ederim.

N4+ tabla kalibrasyonu da tam otomatik değil, önce kağıtla tabla altındaki ayar somunlarını kullanarak ayar çekiyorsun ondan sonra sensör seviyeleme yapıyor. Ağır yükü sen çekiyorsun özetle. Diğerlerinde de benzerdir sanırım.

Bendeki düz N4 için de kartta ADXL345 portu mevcut, N4+'da kendinden var. N4 için N11'de satılan ADXL345 boardları kullanılabiliyor ama lehim sırasında çok çabuk çöp olabiliyorlar. Aliexpress'de USB'den çalışan hazır ürünler de var.

Ürünlerin Reddit forumlarına bakılması daha iyi olur genel fikir edinmek için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı