Çözüldü 3D yazıcıda sonradan tabladan kalkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafaulutaş

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi geceler arkadaşlar. Elegoo neptune 4 Pro yazıcı aldım. Baskıların ilk katmanlarında hiçbir problem yokken ileri katmanlarda sorunsuz basarken ya baskı ucu tabladan kalkıyor ya da destek tabladan kalkıyor ve baskı çöp oluyor. Elimden gelen en iyi tabla ayarı yaptığımı düşünüyorum. Porima filament kullanıyorum. Nozül sıcaklığı 220. tabla sıcaklığını 72 derecede kullanıyorum. Saç spreyi ile de denedim yine aynı sorun. Ultimaker cura kullanıyorum. Sizce sorun nerede olabilir. Otomatik kalibrasyon yapıldıktan sonra tabla yüksekliğini aşağıda paylaşıyorum. Sorun tablada mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20240423_221733.jpg
    IMG_20240423_221733.jpg
    75,9 KB · Görüntüleme: 318
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Reis tam olarak nereden başlayayım ayarlara. Tabla ayarlarını tekrar tekrar yaptım yine bir daha yaparım. Dilimleme ayarlarının hangisini kontrol edeyim. Yüzey temizliğini fiber bez ve limon kolonyasıyla iyice bir temizledim. Nozülün parçaya sürtmesi de birkaç kere olmuştu bunun sebebi ne olabilir? Bir de dediğim gibi tam olarak hangi ayarları kontrol etmeliyim?
IPA ya da kolonya ile baskı öncesi tablayı silebilirsin ama temizlemek için ara ara bulaşık deterjanı ve sıcak su ile yıkaman gerekir, tabla yüzeyine elin değerse yüzeyi gene kirletmiş olursun, dolayısıyla yıkama sonrası kurularken de temiz bir havlu, kağıt havlu/peçete vb. bir şey kullanman gerekir.

Rotation distance ayarını yapmadıysan ondan başla. MVS ayarı Cura'da olmadığı için Prusaslicer, Orcaslicer vb. bir slicer kullanman gerekli. MVS açıklaması linkte:

X ekseni kasanın üst düzlemine paralel olmalı(kasanın, tablanın değil).

Infill için gyroid ya da rectilinear kullan.

Forumda eski konularda daha detaylı yazmış olabilirim. Onlar yetersiz gelirse yazdığım noktaların nasıl yapılacağına dair yerli yabancı kaynak bulmakta zorlanmazsın. Reddit'i takip edebiliyorsan orada Neptune 4 sayfası da mevcut.

Ben Neptune 4'de Porima PLA için nozül 215, tabla 65 derece olarak kullanıyorum. Baskı sıcaklığını sıcaklık/ısı kulesi basarak da saptayabilirsin daha metodik olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı