3D yazıcıdan pasif gelir elde edilir mi?

xBN

Hectopat
Yer
Ankara
Merhaba, sorum budur pasif gelir olarak hem hobi eğlenerek hem de bu işin ticaretini yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pasif gelirden kastınız Trendyol, Hepsiburada vb. sitelerde ürün satmak ise bunlar için vergi mükellefi olmanız gerekir. Daha basit bir sitede satacaksanız denenebilir, hatta isteğe göre bir şeyler basarsanız iyi kazandırabilir.

Pasif gelirden kastınız Trendyol, Hepsiburada vb. sitelerde ürün satmak ise bunlar için vergi mükellefi olmanız gerekir. Daha basit bir sitede satacaksanız denenebilir, hatta isteğe göre bir şeyler basarsanız iyi kazandırabilir.

Gelişirsem şirket açacağım. Çevrem geniş.

Valorant silah, CS:GO, bıçak yaparak satabilirsin.

Evet mantıklı.

Vergi mükellefi için 18-26 değil mi?

Gerekli yaş aralığı mı neydi 2 yıl onu demiyor musunuz?
Vergi mükellefi dediğim şey bir mali müşavirle birlikte çalışmak, yaptığın işi dükkan açmış gibi göstermek yani. Bundan dolayı da her ay devlete vergini veriyorsun. 18-26 olayını anlamadım ancak 18-29 yaş için genç girişimci istisnası veriyorlar.

Vergi mükellefi dediğim şey bir Mali müşavirle birlikte çalışmak, yaptığın işi dükkan açmış gibi göstermek yani. Bundan dolayı da her ay devlete vergini veriyorsun. 18-26 olayını anlamadım ancak 18-29 yaş için genç girişimci istisnası veriyorlar.

Anladım tam olarak ne kadar bilginiz var mı?

Anladım tam olarak ne kadar bilginiz var mı?
Bilgim var tabii ki bu işi yapıyorum da biraz karışık. Çok kazanırsanız vergi çok çıkar az kazanırsanız sadece damga parası verirsiniz öyle diyeyim. Damga parası da şu anlık aylık 195 TL. Genç girişimci istisnası da sene sonunda geçtiğimiz yıl için çıkan kârdan devletin alacağı payı düşürmeye yarıyor.

Bilgim var tabii ki bu işi yapıyorum da biraz karışık. Çok kazanırsanız vergi çok çıkar az kazanırsanız sadece damga parası verirsiniz öyle diyeyim. Damga parası da şu anlık aylık 195 TL. Genç girişimci istisnası da sene sonunda geçtiğimiz yıl için çıkan kârdan devletin alacağı payı düşürmeye yarıyor.

Anladım onden 2-3 k depğil yanı ve aylık 3 k vermıyoruz Mali müsavir yöle dediydide.

Bununla Trendyol hepsburada Amazon satış yapabilir miyim kargo işleri nasıl gidiyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı