Hocam gerçekten çok başarılı baskılarını var. Size 2 sorum olacak. Birincisi boyama hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Ne tavsiye edersiniz. Hangi malzemeleri, teknikleri kullanıyorsunuz? Video veya blog vs de tavsiye edebilirseniz memnun olurum.
İkincisi de direksiyon seti yaparken ne gibi zorluklara karşılaştınız, nasıl çözdünüz? Memnun musunuz? Şu an yapmak aşağı yukarı ne kadara mal olur ve bir kere yaptıktan sonra tekrar yapmak ne kadar emek ve zaman ister?
Biraz uzun sordum ama ikisi de hakikatten yapmak istediğim ve olabildiğince bilgi edinmeye çalıştığım konular.
Selam dostum, dün unuttum yazmayı.
Boyama konusunda ben biraz sabırsızım genel olarak tekniklere dikkat etmiyorum. Ama sevdiğim modellerde çok özenirim.
Ben boyama yaparken akrilik boyayı sulandırarak ince katlar şeklinde atıyorum. Koyu renkten açığa doğru gidiyorum. Bu katları atarken doku veriyorum. Air brush falan var bende. Kaba yerleri onunla atıyorum. Detaylar için bir sürü kaliteli fırçam var. Tavsiyem kaliteli boya ve fırçalar al. Fırçaları temiz tuttuğun sürece yıllarca kullanırsın. Airbrush şart değil. Benim güçlü ve tanklı hava kompresörüm var diye Air brush aldım. Kompresör atölyede olmazsa olmaz bir şey diye almıştım. Bir görüntü vereceğim zaman netten araştırıyorum, kendi fikirlerimi deniyorum. En beğendiğimi yapıyorum. YouTube'da bir hatun var, onun videolarından çok şey öğrendim. Bayağı başarılı.
Ben boyamayı genelde internetten bakarak öğrenip geliştirdim. Özel bir video falan bilmiyorum. Attığım resimlerdekiler özensiz olarak boyadıklarımdan.
Direksiyon içinse yaparken neredeyse hiç sorun yaşamam böyle şeylerde, yaşarsamda hatırlamayı gerektirecek bir şey olmaz, hemen çözerim. Ben pedallarda yay olarak RC araçlarım için aldığım ama kullanmadığım amortisörleri kullandım. Çizimleri Thingiverse'den buldum, hazırı varken uğraşmak zaman kaybı. Bir tek direksiyon mekanizmasını kendim çizdim. Bu resimdeki eski haliymiş. Yenisi 900 derece ve kapalı kasa ama hevesimi alınca direksiyon setini çoktan söküp attım bir köşeye.

FFB değil bu arada. Hevesim geçince FFB yapmakla uğraşmadım. Kenarda duruyor, heves edersem yaparım sonra.
Ben zamanında ucuzken torba torba Arduino, raspi, latte panda vs. aldım. Onları kullanıyorum hala. Diğer parçaların hepsini evdeki malzemelerden topladım. Ben ne varsa söker kenera atarım, illa lazım oluyor. Mesela ilk 3D printerımın motorları eline geçen cihazlardan söktüğüm step motorlardı. Sadece motor sürücü ve Arduino ve birkaç komponent almıştım neredeyse. Fiyatı şu anda kestiremiyorum ama filament hariç 800'e falan toplarsın herhalde malzemeleri. FFB yoksa tabii. FFB istersen fiyat artar.