3DMark nasıl kullanılır?

Tamamdır o halde beklemedeyim.

Eki Görüntüle 2631619

Dediğiniz gibi yaptım. Voltajı -75mV kıstım. Memtest'te error verdiği için VRAM frekansını 2150'den 2100'e çektim. Thermal throttle hotspot sıcaklığıyla mı alakalı oluyor ayrıca hotspot kaç civarlarında iyi olur. Aldığım skorda aşağıda. Biraz daha girişebilirim belki.

Eki Görüntüle 2631621

Sağ üstte geçmiş sonuçlar kısmından bu sonuca girip alttaki gpu freq grafiğini atar mısın? Grafikte gpu freq'in üstüne tıklaman gerekebilir göstermesi için. Ona göre birkaç şey diyebilirim.

Hotspot 100-105 derece civarına ulaşmadığı sürece dert edilmeyebilir. Throttling 110 derece civarında başlar.

Sağ üstte geçmiş sonuçlar kısmından bu sonuca girip alttaki gpu freq grafiğini atar mısın? Grafikte gpu freq'in üstüne tıklaman gerekebilir göstermesi için. Ona göre birkaç şey diyebilirim.

Hotspot 100-105 derece civarına ulaşmadığı sürece dert edilmeyebilir. Throttling 110 derece civarında başlar.
Hocam 3DMarktan bahsediyorsunuz galiba results kısmında herhangi bir şey yok. Saveleyemedim de. Siz bana tekrar söyleyin ben Time Spy ya da Steel Nomad testi yapayım.

Hocam 3DMarktan bahsediyorsunuz galiba results kısmında herhangi bir şey yok. Saveleyemedim de. Siz bana tekrar söyleyin ben Time Spy ya da Steel Nomad testi yapayım.

Bu hâliyle Steel Nomad testini çalıştır, bitince aşağıda grafik çıkması lazım. Oradan gpu freq'e tıklayıp ekran görüntüsü atarsan bir bakayım.

Bu hâliyle Steel Nomad testini çalıştır, bitince aşağıda grafik çıkması lazım. Oradan gpu freq'e tıklayıp ekran görüntüsü atarsan bir bakayım.
1767124758689.png

Kart 2600 MHz'e boostlamıyor hocam. Güç limiti yetmiyor. %10-15 civarı power limiti vermeyi deneyebilirsin. Ancak UV'den dolayı yüksek frekansta çökme ihtimali var. Orada UV'yi azaltıp PL artırıp aldığın sonuçla UV'yi sabit tutup maksimum frekansı çökmeyecek değere kadar düşürüp PL'yi artırdığında aldığın sonucu kıyaslaman lazım. Hangisi daha yüksek çıkarsa o şekilde kullanabilirsin.

Ağır bir yükte 2600 MHz'e boostlamadığı için 950mV stabil gibi gözükebilir ancak hafif bir yükte 2600 MHz'e boostlayıp çökebilir. Örneğin benim RX 6600, OCCT'den maks frekans 2700 MHz ile geçip AC Valhalla'da havaya uçuyordu.

Kart 2600 MHz'e boostlamıyor hocam. Güç limiti yetmiyor. %10-15 civarı power limiti vermeyi deneyebilirsin. Ancak UV'den dolayı yüksek frekansta çökme ihtimali var. Orada UV'yi azaltıp PL artırıp aldığın sonuçla UV'yi sabit tutup maksimum frekansı çökmeyecek değere kadar düşürüp PL'yi artırdığında aldığın sonucu kıyaslaman lazım. Hangisi daha yüksek çıkarsa o şekilde kullanabilirsin.

Ağır bir yükte 2600 MHz'e boostlamadığı için 950mV stabil gibi gözükebilir ancak hafif bir yükte 2600 MHz'e boostlayıp çökebilir. Örneğin benim RX 6600, OCCT'den maks frekans 2700 MHz ile geçip AC Valhalla'da havaya uçuyordu.
Peki burada neden GPU Core Clock 2535 gösteriyor?

1767125308848.png

Ve güç limitim +10%'da.(Max)

Peki burada neden GPU Core Clock 2535 gösteriyor?

Eki Görüntüle 2631638

Test yeni başlarken anlık 2535 görmüş o yüzden maksimum değer olarak onu gösteriyor. Ardından 2350'ye düşmüş ve test boyu o değerde seyretmiş.

Ve güç limitim +10%'da.(Max)

Biraz daha UV vermeyi deneyebilirsin öyleyse. Çökmezse en iyisi öyle olur. Onun dışında yapabileceğin bir şey yok diyecektim ama var. MorePowerTool ile driverdaki limitlere takılmadan istediğin gibi güç limiti, akım, voltaj, frekans ayarı yapabiliyorsun. İstersen karta 600W limit dahi koyabilirsin. Karta zarar veririm, brick ederim diye korkuyorsan bunları boş ver ama. O limitle de oyunlarda muhtemelen kart 2550-2600'e boostlayacaktır. O değerdeki stabilitesini ölçebilmen içinse attığım memtestvulkanı yapman lazım, hafif ve etkili bir test.

Kart 2600 MHz'e boostlamıyor hocam. Güç limiti yetmiyor. %10-15 civarı Power limiti vermeyi deneyebilirsin. Ancak UV'den dolayı yüksek frekansta çökme ihtimali var. Orada UV'yi azaltıp PL artırıp aldığın sonuçla UV'yi sabit tutup maksimum frekansı çökmeyecek değere kadar düşürüp PL'yi artırdığında aldığın sonucu kıyaslaman lazım. Hangisi daha yüksek çıkarsa o şekilde kullanabilirsin.

Ağır bir yükte 2600 MHz'e boostlamadığı için 950mV stabil gibi gözükebilir ancak hafif bir yükte 2600 MHz'e boostlayıp çökebilir. Örneğin benim RX 6600, OCCT'den maksimum frekans 2700 MHz ile geçip AC Valhalla'da havaya uçuyordu.

O zaman ben sadece Voltaj'ı düşürüp Memtest mi yapayım stabil olması için? Geri kalan hiçbir şey ile oynamayayım mı? 2600'e boostlanmadığı için 2300'lere geri çekebilirim eğer mantıklıysa. Veya VRAM frekansını 2150'ye dayayabilirim. Bu şekilde Memtest deneyebilirim. Ardından voltaj düşüre düşüre Memtest'te stabil olduğu yani error vermediği durumu mu yakalamam gerekli?

O zaman ben sadece Voltaj'ı düşürüp Memtest mi yapayım stabil olması için? Geri kalan hiçbir şey ile oynamayayım mı? 2600'e boostlanmadığı için 2300'lere geri çekebilirim eğer mantıklıysa. Veya VRAM frekansını 2150'ye dayayabilirim. Bu şekilde Memtest deneyebilirim. Ardından voltaj düşüre düşüre Memtest'te stabil olduğu yani error vermediği durumu mu yakalamam gerekli?

Memtest'te maks frekans neyse ona kadar boostlayacaktır, 2600 MHz ile hata alırsan maksimum frekansı hata almadığın değere kadar düşür. Hiç hata almazsan voltaj düşürmeyi deneyebilirsin. VRAM frekansını da artırmayı deneyebilirsin ancak bu testi diğerlerinden ayrı olarak yap, aynı anda yaparsan hatanın neyden kaynaklandığını anlayamazsın.

3DMark'da boostlamıyor diye maks frekans düşürme çünkü o ağır bir yük, oyun gibi daha hafif yüklerde boostlayacak o değere ve artısını göreceksin stabilse.

Memtest'te maksimum frekans neyse ona kadar boostlayacaktır, 2600 MHz ile hata alırsan maksimum frekansı hata almadığın değere kadar düşür. Hiç hata almazsan voltaj düşürmeyi deneyebilirsin. VRAM frekansını da artırmayı deneyebilirsin ancak bu testi diğerlerinden ayrı olarak yap, aynı anda yaparsan hatanın neden kaynaklandığını anlayamazsın.

3DMark'da boostlamıyor diye maksimum frekans düşürme çünkü o ağır bir yük, oyun gibi daha hafif yüklerde boostlayacak o değere ve artısını göreceksin stabilse.

Evet siz yazmadan Memtest yapıyordum. VRAM frekansı 2150 yaptım. Ve Clock Speed 2570'lerdeydi. Stabil ve error vermedi o zaman biraz daha voltaj düşürüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı