3Ds Max ve Maya farkı nedir?

_Temel mantıkları aynı.

_Arayüzleri farklı.

_İki programında kendine özgü (farklı) script dili var.

_3ds Max sadece windows işletim sisteminde, Maya ise windows, mac os ve linux işletim sistemlerinde çalışır.

_3ds Max için geliştirilen plug-in sayısı Maya'ya göre çok daha fazladır.

_Her iki program arasında birini çok iyi kullanan kullanıcı herhangi bir şeyi yapabilir. Fakat tarihlerine baktığımızda Maya özellikle film ve reklam sektörü içinde kullanılırken 3ds Max mimari görselleştirme ve vb tasarım dallarında kullanılıyor.

_Kullanım (arayüz) olarak 3ds Max bize göreceli daha rahat ve basit bir arayüz sunmakla beraber 3ds Max için İnternet' te çok daha fazla eğitim videosu sayısı var.

_Kısaca 3ds Max daha rahat öğrenilir ve çok iyi kullanan birisi plug-in ve script kullanarak herşeyi yapabilir. Maya ise kurumsal bir mantıkla film veya reklam sektöründe daha yaygındır. Ayrıca kullandığı script yapısı çok kuvvetli olduğundan çok esnek bir yapısı vardır. Örneğin Pixar' ın Monsters serisinde karakterlerin üzerindeki tüyler Maya' da script kullanarak filme özel yazılan bir plug-in yardımı ile oluşturuldu.

Aklıma gelenler bunlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı