3'lü prizi anahtarlı yapma

Mavi nötr kahve faz dır. Yeşil sarı veya sadece sarı topraklamadır.
Faz anahtar takabilirsin ama bilmiyorsan dokunma git satın al.
 
 
Bundan olursa iyi olur senin elindeki anahtarı bilmiyorum.
 

Dosya Ekleri

  • images.jpeg
    images.jpeg
    5,8 KB · Görüntüleme: 23
Buyurun. Hem faz hem de nötr için anahtarlama yapmaktadır. Tek kablo geçen anahtarlardan alırsanız prizi ters takarsanız sıkıntı olur.
 
3e7ea30c-61a2-4b53-9c13-0471897b7471.jpg


Merhaba. Üstteki 4 uçlu anahtardansa elinizdeki ve 15 A, 250 volt AC/20 A, 115 volt AC kabartma yazılı etiketliyse zaten asıl orijinalleri bunlar olup olur hocam. Deney amaçlı bile olsa daha küçük amper etiketlilere faz-nötr bağlantısı kesin yapmayın, sarı-yeşil kablo prizlere direk geçilip bu anahtar bağlantısından muaf olmalı. Işığın sadece açılınca yanması için anahtarda uçların çok yakın olduğu 2 uç (faz-nötr kablo ucu) fişten yani şebeke elektriğinden gelmiş olmalı, uçlara uzak faz-nötr uçlu kısım ise prizlere giden kısım olmalıdır. Ters olarak bağlanırsa anahtar iç ışığı anahtar açık-kapalı olmadan sürekli olarak yanar. Diğer doğru olan bağlantıda ise sadece ON olup açılınca ışığı yanmış olur.

* İki uçlu ışıklı olanlar sadece fazı kesip nötr kablosunu ayni anda kesemez, üst resimdeki 4 uçlu ışıklı anahtarlar ise faz ve nötr ucunu tüm uzatmalı prizlerde ayni anda kesmiş olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı