3U Tools ile iPhone iOS 18'e düşürülemiyor

ardayymcii44

Yoctopat
Daha fazla  
Abiler selam.

Telefonumu iOS 26 sürümü yapmıştım ve pişman oldum. YouTube'dan geri iOS 18'e nasıl dönerim diye araştırdım ve 3uTools ile yapıldığını öğrendim.
3U Tools indirdim, iOS 18 sürümünü yükledim, telefonu iOS 18 yapmaya çalışıyorum ama kurulum %75'te takılıyor, ne yapabilirim? Kablom çakma, orijinal kablo var ama PC'ye takamıyorum. Dönüştürücüm yok. Ne yapacağım?

resim_2025-09-21_214233904.png

Bütün verileri silip hiçbir kalıntı olmadan kurulum ve fabrika ayarlarına çevirir gibi sürüm düşürme olarak iki seçenek var. Hangisini seçtiniz?
hocam ikisinide denedim takılı kalıyor ne olur kurtar beni

Abiler artık pes ettim. Sanırım çakma kablo ile olmuyor. Cihazım iPhone 12, 2025 şubat ayında easy ceptten yenilenmiş olarak satın aldım, yarın AVM'deki şubelerine gitsem hallederler mi?

Son düzenleme:
@ardayymcii44
Öncelikle takılıp takılmadığından nereden emin oldunuz, bazı durumlarda uzun sürebiliyor. Başarısız olduğunda uzun bir süre bekledikten sonra 3uTools cihazın bağlantısını keser. Cihazın bağlantısı kesilene kadar beklediniz mi? Beklediyseniz sonuç değişmiyor ise dediklerimi yapın:
  1. IPSW download sitesinden cihazı iOS 26'ya yükseltmeden önceki ya aynı sürümü ya da üst sürümünü indirmeniz gerekiyor. İndirilebilir açık sürüm 18.6.2, bunu indirin.
  2. İndirdikten sonra telefonu kurtarma moduna alıp bilgisayara bağlayın ardından iTunes'i açın. Otomatik açılan pencereyi kapatın.
  3. Shift tuşuna basılı tutarak 'geri yükle' seçeneğine basın ardından indirdiğiniz IPSW dosyasını seçip yüklemeyi başlatın.
İşlem bitince cihaz büyük olasılıkla açılacaktır.

-Bunlara ek olarak iTunes'i açtığınızda sürücü güncellemesi olduğunu söyleyen bir pencere açılırsa önce sürücüyü güncelleyin ardından dediğim işlemleri yapın.

hocam ikisinide denedim takılı kalıyor ne olur kurtar beni

Abiler artık pes ettim. Sanırım çakma kablo ile olmuyor. Cihazım iPhone 12, 2025 şubat ayında easy ceptten yenilenmiş olarak satın aldım, yarın AVM'deki şubelerine gitsem hallederler mi?

Son düzenleme:
Deneyip geleceğim teieşekkürler.

@ardayymcii44
Öncelikle takılıp takılmadığından nereden emin oldunuz, bazı durumlarda uzun sürebiliyor. Başarısız olduğunda uzun bir süre bekledikten sonra 3uTools cihazın bağlantısını keser. Cihazın bağlantısı kesilene kadar beklediniz mi? Beklediyseniz sonuç değişmiyor ise dediklerimi yapın:
  1. IPSW download sitesinden cihazı iOS 26'ya yükseltmeden önceki ya aynı sürümü ya da üst sürümünü indirmeniz gerekiyor. İndirilebilir açık sürüm 18.6.2, bunu indirin.
  2. İndirdikten sonra telefonu kurtarma moduna alıp bilgisayara bağlayın ardından iTunes'i açın. Otomatik açılan pencereyi kapatın.
  3. Shift tuşuna basılı tutarak 'geri yükle' seçeneğine basın ardından indirdiğiniz IPSW dosyasını seçip yüklemeyi başlatın.
İşlem bitince cihaz büyük olasılıkla açılacaktır.

-Bunlara ek olarak iTunes'i açtığınızda sürücü güncellemesi olduğunu söyleyen bir pencere açılırsa önce sürücüyü güncelleyin ardından dediğim işlemleri yapın.
abi 2. seçeneği denedim anlattığın gibi ama aldığım hata :

Dosya Ekleri

• resim_2025-09-21_234115913.png
    resim_2025-09-21_234115913.png
    32,4 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Kullandığın kabloyu değiştirmeyi dene bazı kablolar çok kaliteli olsa bile veri aktarımında sorun yapıyor benzer bir durum başıma gelmişti. Kabloyu değiştirmeyi denedin mi?

Deneyip geleceğim teieşekkürler.

abi 2. seçeneği denedim anlattığın gibi ama aldığım hata :
Bu, iTunes kurtarma hataları için Apple'ın resmi sayfasıdır: iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı geri yüklediğinizde 9, 4005, 4013 veya 4014 hatasını görüyorsanız - Apple Destek (TR)
iTunes sürümünün en son sürüm olmaması bir sorun olabilir.
Bu arada, 3utools kullanarak sürüm düşürme yaparken takılıp kaldığını söyleyen pek çok kişi gördüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı