atlaas
Decipat
Daha fazla
Hocalarım merhaba, elimde BU ekran kartından mevcut ve 3x8pin girişi var. Gördüğüm kadarıyla benim 600W PSU'da ise 2x8 pin ekran kartı için güç girişi kablosu var. Vereceğiniz en gereksiz bilgiye bile ihtiyacım var. Ben bu ekran kartını tam olarak nasıl çalıştırırım?
Ön ek: Elektronik.
Merhaba, kaliteli ve çok pahalı olmadan nereden alabilirim bunları? Ayrıca kasanın ön tarafının görünüşüne özen göstermeye çalışıyorum. Bu tür kablolardan beyaz veya ARGB olanı falan var mı? Düz siyah olsa da pek problem değil ama piyasada bulduklarım sarı falan saçma sapan renkler. Kasanın içi şantiye gibi gözüksün istemiyorum.1 adet 8 pinden 2x8 Pin'e çoklayıcı alman lazım veya SATA molexten vs dönüştürücü kullanman gerekli.
Merhaba, kaliteli ve çok pahalı olmadan nereden alabilirim bunları? Ayrıca kasanın ön tarafının görünüşüne özen göstermeye çalışıyorum. Bu tür kablolardan beyaz veya ARGB olanı falan var mı? Düz siyah olsa da pek problem değil ama piyasada bulduklarım sarı falan saçma sapan renkler. Kasanın içi şantiye gibi gözüksün istemiyorum.
Hocam kartın TDP değeri 240w diye biliyorum, buradaki bilgiler baya hatalıymış. 3x8 pin girişli ve kart üzerinde LCD ekran var ondan dolayı ve kartın arkasında turbo mode tuşu ve type c kablo girişi var içe bakan tarafta. Bunlardan sebep bu kadar kablo istiyor. Hiç çalıştırmayı denemedim. Eğer deneyin diyorsanı ne kadar kablo varsa sokuşturup deneyeceğim. Bir zararı olur mu bilemedim.2x8-pin yazıyor. 3x8 olduğunu varsayarsak 2 adet takman da çalışması için yeterli gelecektir. Hatta tahminimce sorunsuz kullanmana da yetecektir. Çalıştırmayı denediniz mi hiç?
Bunun haricinde 8-pin kablo 150w güç taşıyabilir. 2x8-pin 300w taşır. Bu kartın TDP 200w değil mi? Bu kartta 3x8-pin ne mantıkla koyulmuş anlamış değilim.
Size de bilgiler için çok teşekkür ederim.Kasanın arka tarafına dönüştürücüyü takarsın kartada dediğin beyaz ARGB kabloları bağlarsın. Bu konuda bilgim olmadığı için (kablo nedir ne değildir kalite vs) biraz araştırma lazım.
Hocam hemen deneyip döneceğim. Zahmet olmazsa yine de bana güzel bir kablo çoklayıcı işte her ne gerekiyorsa onun linkini atar mısınız? Çok teşekkürler.Rahatlıkla çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eksik güç kablosu takmanız herhangi bir zarar vermez. En fazla görüntü alamazsınız ya da yük altında güç yetmediğinden sistem kapanır. Yine diyorum bence 2x8-pin ile sorunsuz kullanırsınız.
Tekrardan merhabalar. Ekran kartını taktım. 2x8 pin taktım ve ekran kartının tüm fonksiyonları aktif oldu. LCD ekranına görüntü geldi, fanlar dönmeye ve ekran kartı çalışmaya başladı ancak ekrana görüntü gelmedi. Muhtemelen bahsettiğim ürünlerden birine ihtiyacım var.Rahatlıkla çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eksik güç kablosu takmanız herhangi bir zarar vermez. En fazla görüntü alamazsınız ya da yük altında güç yetmediğinden sistem kapanır. Yine diyorum bence 2x8-pin ile sorunsuz kullanırsınız.
Hocam hemen deneyip döneceğim. Zahmet olmazsa yine de bana güzel bir kablo çoklayıcı işte her ne gerekiyorsa onun linkini atar mısınız? Çok teşekkürler.
Tekrardan merhaba. Ekran kartını taktım. 2x8 pin taktım ve ekran kartının tüm fonksiyonları aktif oldu. LCD ekranına görüntü geldi, fanlar dönmeye ve ekran kartı çalışmaya başladı ancak ekrana görüntü gelmedi. Muhtemelen bahsettiğim ürünlerden birine ihtiyacım var.
Bu arada PSU'dan gelen 2x8 güç kablosu tek kablo üzerinde yani ayrı ayrı 2 tane 1x8 değil.
Hocam 8 pinden 2x8 e dönüştürücü yine sıkıntı olmaz mı? Dediğim gibi güç kablom tek kablo üzerinden 8x2. İnternette kalkışmayın v.s deniyordu. Gerçekten ne yapsam bilemedim. SATA Molex bayağı aklıma yattı.Tek PCI-e kablosu teorik olarak 300W'a kadar güç verebilir bu konuda sıkıntın olmasın. Sana dönüştürücü lazım onu da SATA Molex veya 8 pinden 2x8 pin e dönüştürücü nasıl kafan yatarsa artık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.