4.000 TL F/P Sistem Tavsiyeleri

botmarleyfaruk

Decapat
Arkadaşlar merhaba;

4000 TL gibi bir bütçem var. Bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Aradığım tek kriter bütçem ile oyunlarda alabileceğim en yüksek FPS değerlerine ulaşmak. Sistem önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim.

Dolar bu seviyedeyken almak biraz zorluyor. Ama düşer mi artar mı o da belli değil. Yazı bekleyebilirsiniz. Yazın güzel sistemler çıkacaktır. Çoğu kişi 3000-4000 bandında pc bekliyor.

İşlemci: Ryzen 5 1600 AF = 750-850 TL
Anakart: A320M modeli = 400-450 TL
RAM: 8GB 3000mhz DDR4 = Ortalama 320 TL
Ekran Kartı: AMD Radeon RX570 4GB = 1250 TL (Mediamarkt)
SSD: 480GB = 450-500 TL
Kasa: Ortalama 300-350 TL ye dahili fanlı PSU suz güzel kasalar var.
PSU: 500 veya 600 watt = 300-400 TL aralığında

TOPLAM= 3945 TL ( ortalama değer)

Ortalama değerleri yazdım ve marka belirtmedim modeli yazarak çok kolay ulaşabilirsiniz. Sistemde monitöre yer kalmadı farkındayım ancak günümüz oyunlarını göz önüne alınca bundan düşük bir sistem de memnuniyetsizlik yaratabilir. Eğer monitöre de yer açayım diyorsan işlemciyi Ryzen 3 1200 AF ye, SSD yerine de HDD koyup biraz daha cebini rahatlatabilirsin.

Hocam öncelikle zaman ayırıp emek verdiğin için çok teşekkür ederim. Monitörüm hali hazırda mevcut duruyor önceki bilgisayarımdan kalma. Sistem hakkınde tek bir şey sormak istiyorum. Sonradan param olması durumunda ekran kartını daha yüksek bir modelle değiştirmek istersem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Karşılaşmazsın. Ekran kartı uyum konusunda en ılımlı parçalardandır. İşlemciyi ve rami anakarta uydurman gerek ancak ekran kartında böyle bir durum söz konusu değil. Yine de daha sonra yükseltirken önceden araştırmanı öneririm veya daha önce yükseltme yapmış daha bilgili arkadaşlar bu konuyu aydınlatabilir. İllaki çıkan sıkıntılar olmuştur ancak uyumlulukla ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…