4.000 TL'ye R7 5800X ve RTX 4070 için PSU Önerisi

Bütçe
4000
Makaleler
2
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522193036
Selamlar, sistemin aşağıdaki gibi 750W bir PSU bakıyorum:
  • Ryzen 7 5800X.
  • RTX 4070.
İşlemci yeni geldi bugün 550W güç kaynağımla strese sokunca sistem kapandı. Kaliteli ve beni uzun süre götürecek bir PSU arıyorum, malum çok upgrade edilecek bir parça değil. Bulduklarım şunlar:
Önerirken sadece "bu daha iyi" demek yerine neden önerdiğinizi de yazarsanız sevinirim. Bilmediğim bir konu olduğu için duymak istiyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Corsair veya Fsp Alabilirsiniz yıllardır kendini kanıtlamış markalar ikiside psu konusunda gayet iyi çalışırlar. başka marka isterseniz sharkoon Xpg gibi markaların psularında bakabilirsiniz. Psu konusunda içiniz rahat olsun hepsi genel olarak iyi performans verir sisteme uygun watt a bakarak alırsanız bi sıkıntı yaşanmaz .

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Corsair RM750e aldım lakin sorunlar yaşıyorum. İslemci değiştirdikten sonra PSU yetmediği icin bilgisayarın oyunda kapandığını düşünüyordum. Şimdi yenisini aldım ve stres testinde sorun olmasa da oyunda ayni durum yaşanıyor. Sabahtan beri uğraşıyorum ve aklıma takılan son bir şey var. PSU'da iki adet 2x8 pinlik CPU ve GPU girişi var. Ben CPU yu da GPUyu da aynı 2x8e yanyana bağlamışım. Sorunun bundan kaynaklanıyor olma olasılığı nedir?

Bundan bahsediyorum:

Düzenleme: Ikisini ayırıp GPU dan gelen PCIE kablosunu aşağı taktım. Şuan bir sorun yok gibi gözüküyor. Ne kullanma kılavuzunda bunu belirtmişler, ne de Türkçe veya yabancı forumlarda bunla ilgili bir konu bulabildim. Tek eşek benmişim sanırım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250215_213239_Gallery.jpg
    Screenshot_20250215_213239_Gallery.jpg
    77,9 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı