Elimde 4 adet RAM var ikişerli olarak kit halindeler. Şu an 4+4 8 GB olarak sistemde takılı. Yanına diğer kiti 2+2 olarak takarsam ne olur MHz değerleri aynı 1333MHz. Model ve markaları farklı. Sizce 8 GB için yapılmalı mı?
Onları satıp 8GB 3000Mhz RAM alman daha mantıklı gibi geldi bana. İlerleyen dönemler de bir tane daha alırsın.
Sorduğun soruya gelirsek çalışma olasılığı var ama genelde problem çıkartır.
Çalıştırabilirsin. Teknoloji işi şans işi belki çalışmayabilir ama kendimden biliyorum çalışır.
2x2 kit ya da 4x2 kitten hangisinin Mhz düşük ise onu baz alır.
Onları satıp 8GB 3000Mhz RAM alman daha mantıklı gibi geldi bana. İlerleyen dönemler de bir tane daha alırsın.
Sorduğun soruya gelirsek çalışma olasılığı var ama genelde problem çıkartır.
Çalıştırabilirsin. Teknoloji işi şans işi belki çalışmayabilir ama kendimden biliyorum çalışır.
2x2 kit ya da 4x2 kitten hangisinin Mhz düşük ise onu baz alır.
Memtest86'yı bir flash belleğe atarak ondan boot edin. Testi başlatın. Test yaklaşık 4 saat sürüyor ve en ufak bir sıkıntıyı bile buluyor. Yani Memtest'de sıkıntı çıkmazsa çok yüksek ihtimalle sıkıntı yoktur.
Memtest86'yı bir flash belleğe atarak ondan boot edin. Testi başlatın. Test yaklaşık 4 saat sürüyor ve en ufak bir sıkıntıyı bile buluyor. Yani Memtest'de sıkıntı çıkmazsa çok yüksek ihtimalle sıkıntı yoktur.
Hocam denedim şimdi lakin şöyle bir olay var; Anlamsız yazılar yazıyordu, standart alfabe dışı. Tek tek takarak denedim bir de. 2 GB olan ramlar teker teker takınca isimlerini kingston olarak algıladı ve testlere başladılar. 4 GB olan GSkill ramlerin isimleri anlamsız karakterlerden oluşuyorsu ve test başlamıyor. Hatalı olduklarını da düşünmüyordum oysaki. Şimdiye kadar bir hata almamıştım. Yardımcı olur musunuz acaba?