4+4+2+2 GB RAM kullanılır mı?

TimeOver

Megapat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarımın anakartında dört adet RAM slotu var ancak ben iki tane 4 GB'lık RAM takılı durumda kullanıyordum. RAM'lerin biri Hi-Level 1333 MHz diğeri ise OEM 1333 MHz RAM. Ben iki tane 2 GB'lık çıkma RAM buldum. RAM'lerin çalıştığına teker teker deneyip emin oldum. Ancak iki tane 4 GB'lık RAM'lerin yanına bu iki tane 2 GB'lık RAM'leri taktığım zaman monitörde sinyal yok uyarısı alıyorum. Ve görüntü gelmiyor. Bu RAM'lerin hepsini bir arada nasıl kullanabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hi-Level yeteri kadar performans veriyor. Çıkma RAM dememden kasıt daha önce kullanılmış RAM. Kuzenim bilgisayarını değiştirince ondaki fazla RAM'leri aldım ve kullanayım dedim.

Farklı kombinasyonları denedim ancak sinyal alamadım sadece 4+4 RAM kullanabiliyorum. Diğer 2+2'yi takınca monitörde sinyal alamıyorum.

Arkadaş bir tavsiye istememiş yeni RAM almayacak. Elindekini kullanabilir miyim kullanamaz mıyım derdinde. ''Kullanamazsın'' , ''Uymaz'' gibi cevaplar tatmin edecektir. RAM'lerin kalitesizliğinden , arkadaşın bu RAM'leri sanki sıfırdan para vererek alıyormuş gibi ''hata yaptığından'' bahsetmek sanırım sorusuna verilecek tatmin edici bir cevap olmayacaktır.

Arkadaş bir tavsiye istememiş yeni RAM almayacak. Elindekini kullanabilir miyim kullanamaz mıyım derdinde. ''Kullanamazsın'' , ''Uymaz'' gibi cevaplar tatmin edecektir. RAM'lerin kalitesizliğinden , arkadaşın bu RAM'leri sanki sıfırdan para vererek alıyormuş gibi ''hata yaptığından'' bahsetmek sanırım sorusuna verilecek tatmin edici bir cevap olmayacaktır.
Ben zaten onlar beş para etmez, git başka RAM al demedim. Yine elindeki RAM'leri değerlendirebileceği alternatif bir yol söyledim. Zaten hiçbir konfigürasyonda RAM'lerin uymadığını arkadaş ta yazmış. Burada tavsiye vererek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu konudaki tek gereksiz ve anlamsız mesaj seninki oluyor şuan. Konu o şekilde açılmış olsa da herkes okuyor, belki birine faydası dokunur yazdıklarımızın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı