4+4 GB RAM vardı ardından 8 GB DDR4 RAM sipariş ettim ve 8+4 şeklinde yaptım RAM'lerimi. Uygulamalar eskisinden daha hızlı açılıyor fakat oyunlarda çok ciddi şekilde kasma mevcut. RAM'lerin değerleri aynı sorunuma çözüm arıyorum fakat hiçbir şekilde bulamıyorum.
Çünkü mismatch yapmışsınız, 4+4 yani 8 GB geçince 8 GB'lık bellekten gelen diğer 4 GB belleği kullanmaya çalışınca bellekler sıkışıyor, tavsiyem direkt aldığınız 8 GB'lık bellekten bir tane daha alıp onu takın ya da 4 GB'lık belleği çıkartın.
Senin satın aldığın RAM bilgisayardaki ile aynı RAM çipi olmayabilir veya bilgisayarındaki RAM çipi arkadaşının bilgisayarındakinden farklıdır, olasılıklar fazla arkadaşın dediği gibi harici olmadığı için 8+8 yapman daha iyi olur.
Senin satın aldığın RAM bilgisayardaki ile aynı RAM çipi olmayabilir veya bilgisayarındaki RAM çipi arkadaşının bilgisayarındakinden farklıdır, olasılıklar fazla arkadaşın dediği gibi harici olmadığı için 8+8 yapman daha iyi olur.
Hocam apu sistemlerde dual channel(4+4 veya 8+8) işlemci gücünü arttırır ondan dolayı düşük fps alıyorsunuz, sistemde hız yönünde artış olabilir ama oyunlarda fps düşüşü görmeniz normal.
Hocam apu sistemlerde dual channel(4+4 veya 8+8) işlemci gücünü arttırır ondan dolayı düşük fps alıyorsunuz, sistemde hız yönünde artış olabilir ama oyunlarda fps düşüşü görmeniz normal.
reis tekrardan 4+4 ü denedim ve fps farklarını not aldım
4+4 de
Valorant:85-90 fps
Lol:130-140 fps
8+4 de
Valorant:50-60 bazen 40
Lol:40-50
neden böyle devasa farklar var anlamadım bir türlü