4+4 pin CPU output ile Ryzen 9 3950X kullanmak

Merhabalar. İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Bu sisteme 3950X teorik olarak takılabilir, 12V'dan da VS550 zaten 528W veriyor. Hani 3950X zaten 105W TDP değerine sahip. Üstüne kafa patlatacak eleman arıyorum. X470 ve X570 anakartlarda neden ekstradan 4 pin bir yuva var, o yuva gerçekten gerekiyor mu olağanüstü hızaşırtma durumlarında da? Tecrübesi olan var mı?

4+4 olmasının sebebi yeterli beslemeyi sağlayabilmesi için. Overclock düşünülüyorsa, mutlaka 4+4 şekilde bağlantı sağlanmalı. Sadece 4 pin takıldığı zaman sistem açılabilir, çalışabilir. Ancak takılmadığı için açılmadığına dair konular daha önce de görmüştüm. Kısacası teorik olarak 4 pin ile güç bağlantısı sağlanabiliyor. Fiziksel olarak işleme geçildiğinde 4+4 olması daha fazla önem arz ediyor. Mesela benim işlemcim Ryzen 5 2600. 4+4 pin bir anakartta, sadece 4 pin olarak rahat çalışabilir. Çünkü çok düşük TDP değerine sahip. Ancak 3950X, 105W gibi oldukça yüksek bir TDP değerine sahip. İşlemci yoğun işlemlerde yoğun güç isteyecektir. Bildiğim kadarıyla böyle, düzeltilmesi gereken yerler varsa arkadaşlar beni düzeltebilirler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı