4+4 vs 4+8 GB RAM

Daha fazla  
Dostlar 4 GB RAM maalesef yetmiyor. RAM artıracağız fakat üstüne 8 mi 4 mü taksam bilemedim. Hangisi daha performanslı olur? 4+4 mü? Yoksa 4+8 mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılabilirse 8+8 yapılmalı yoksa ben 4+4 öneririm.

8+8 bence biraz daha ekle cift kanal yap 2x4 yaparsan yine yetersiz olacak 12 GB yaparsan cift kanal olmayacak.

Kullanacağın işletim sistemine, uygulamaya, anakarta vs. değişir. 4 GB + 8 GB stabil olacağını zannetmiyorum sıkıntılar çıkabilir.

Sistem DDR3 mü? Eğer öyle ise bence eski bilgisayarlarda iki modül de aynı olsun gibi şeylere fazla takılmamak gerekiyor.

Eğer uyguna bulduysanız 8 GB alıp, 4+8 deneyin. Sıkıntısız çalışırsa öyle kullanabilirsiniz, sıkıntı çıkarsa 4'ü söküp, tek 8 GB'lık modül ile kullanırsınız. Sonradan bir tane daha 8 GB'lık RAM alıp, 16 GB yapabilirsiniz.

4+8 DDR3 kullanıyorum. Gayet memnunum istersen pazatesi CPU-Z ekran görüntüsü atabilirim.

Ben olsam direk tek 8 GB RAM daha sonrası aynı 8 GB RAM alır 8+8 çift kanal yaparım.

Sistem DDR3. 4 Gb ram yetmiyor. Zaten düşük seviyeli oyunlar oynuyorum ama almışken tam alıyım diyorum. 8+8 yapamam. O kadar masrafa giremem. Ya 4+4 ya da 4+8 yapmam lazım. Eğer 4+4 4+8 den daha performanslı ise öyle yaparım işime gelir. Eğer tam tersi ise 12 alırım dostlar. Hangisi performanslı?

Öyle yapacağıma 4+4 dual channel takıp daha iyi olmaz mı?

Dostlar 4 GB RAM maalesef yetmiyor. RAM artıracağız fakat üstüne 8 mi 4 mü taksam bilemedim. Hangisi daha performanslı olur? 4+4 mü? Yoksa 4+8 mi?

8+8 en iyisidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…