4.4GHz işlemcinin 1.4GHz'de çalışma sorunu

Cnegzo

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi bu sorunu bir türlü çözemedim. İşlemcim AMD FX9370 - anakart MSI 990FXA - MSI GTX1050 ekran kartı - 750Watt PSU ve 125 sıvı soğutucu mevcut. Fakat tüm oyunlarda 1418 GHz ile %10-%20 CPU kullanımı yapıyor. Bu oyunlara başlar başlamaz da böyle oyunun sonlarına doğru da. Forumlarda yazan tüm yolları uyguladım fakat bir çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu testi yaparken CPU-Z programını da pencerenin yanına çekerek fotoğraf ekler misin? En son test sonucunun da ekran görüntüsünü istiyorum; AIDA64 Stability Test Rehberi

Hocam Windows'un güç seçeneklerini kontrol ettiniz mi? Bu sorunu o da yapıyor olabilir.

Öbür türlü anakartınızda sorun olabilir. İşlemci yerine tam oturmamış olabilir. Çıkarıp takmayı deneyin.

Olmadı dediğimi yapın. Çarpanı elle ayarlayın.

Ben teşekkür ederim, özellikle yeni kayıt olan üyelerin problemlerine öncelik veriyoruz, mutlu ayrılsınlar, kalıcı olsunlar diye.

Konuya gelecek olursak senin söylediklerin ile CPU-Z'nin söyledikleri çelişiyor. Ve ne yalan söyleyeyim bu tür çelişmelerde hiçbir zaman insanın tarafını tutmam Program yalan söylemez. 1,4GHZ değerine takılma gibi bir problem göremedim.

200 Bus - 22,5 Multiplier değerleri ile 4,4GHZ Stok frekans değerinde kullanıyorsunuz.
Turbo Core teknolojisi devrede olsaydı bu rakam 4,7GHZ değerlerine çıkabilirdi; Uygun sıcaklık şartları sağlanması ve ihtiyaç olması durumunda.

Son olarak AIDA64 stability testini istediğim gibi paylaşmamışsınız. 10 dakika sürecek şekilde ve "İstatistik" sayfasından görüntü aktarmanı rica edeceğim tekrardan işlemci sıcaklık değerlerinizi kontrol edeceğim.
Çok güç tüketen bir işlemci, 1,5 voltaj değeri ile zaten ısınacak. 2. dakikada 67 dereceye ulaşmış.
10. dakika sonrasında sıcaklık değerleri ne durumda oluyor buna bir göz atalım.

Bak, kullanmadığında düşer bu rakam.

Hocam bende Rivatuner programının yalancısıyım. Hangi oyuna girersem gireyim Cpu 1418 Mhz ve hiç değişmiyor ne bir artıyor ne bir azalıyor. Dediğiniz işlemi yapıp tekrar rahatsız edicem sizi kolay gelsin

Dosya Ekleri

• 42424242.jpg
    121,9 KB · Görüntüleme: 58
RivaTuner mi kaldı artık; MSI olmasa çoktan tarih olmuştu Senin programın çektiği veri sıkıntılıdır.

Görev Yöneticisi > Performans sekmesinden bak istersen. CPU-Z gibi anlık frekans göstermez ancak ortalama frekans değerini görebilirsin. Fareyi hızlı şekilde sağ sol yaptığında mutlaka CPU frekansında yükselme gözlemlemen gerekiyor.

Evet fareyi hızlı sağ sol yapınca cpu kullanımı %5lere falan çıkıyor bırakınca düşüyor.
Bu arada cpu kullanım ve mhz ölçtüğüm program riva değil msi afterburnermiş afedersiniz Ben testi yaptım hocam buyrun

Dosya Ekleri

• v1v1v1v1.jpg
    254,2 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Yine istatistik sayfasından almamışsın ancan önemi yok CPU 10 dakika yükte 69 dereceyi geçmiyor, sıcaklık değerlerin gayet güzel. Frekans değerlerinde de hiçbir anormallik yok, gayet düzgün çalışıyor işlemcin.

CPU kullanım değeri hakkında da bilgi verip konuyu yavaştan sonlandıralım;
  • CPU kullanım değeri kolay kolay %100 olmaz hele ki sendeki gibi bir işlemci varken. Fare oynatma esnasında %5 kullanımı geçmemesi de kesinlikle çok doğal bir durum, olması gereken budur. Daha düşük bir işlemci kullansan CPU kullanımı daha yüksek seyrederdi; Ancak CPU kullanımı değerinin yüksek seyretmesi hayra alamet değil; Zira sistemin darboğaza gireceğinin - girdiğinin habercisidir.
  • CPU kullanım değerini yükselten yegane şey GPU'nun "DirectX yani 3 boyutlu video hızlandırma" teknolojisi devredeyken oyunlardaki veya 3D modellemelerdeki texture yani döşemeleri oluşturabilmesi için gerekli olan bilgileri anlık olarak CPU'dan istemesidir.
  • Aldığınız kare sayısı veya 1 karedeki grafik kalitesi arttığında CPU kullanım değeri de artar.
Kısacası hiçbir problem yok, kendine dert arama. Kal sağlıcakla. İçim rahat etsin diyorsan bu programı indirip çalıştırabilirsin, kullanım oranı kaçlara dayanıyor görmek istersin Prime 95 kullanımı burada var; FX 4100 Overclock Rehberi

Hocam buyurun tekrar test yapıp istatistik verilerini aldım. Aslında beni çok bağlamıyor cpu kullanımı falan ama fps den yana da sıkıntılarım var. fx 8320 sistemi olup ekran kartı ve anakartı bir model düşük diyebileceğim sistem benden çok daha kaliteli bir fps alıyor benim aslında cpu kullanımı nasıl neler oluyor diye araştırmaya başlamamın sebeplerinden biriside bu. Çünkü ben işlemci hariç anakart-ekran kartı- hdd - ram değiştirdim ama bu işlemcinin gücünü hissedemedim. 8320'li arkadaşımın sisteminde daha akıcı oynuyorum aynı oyunları. Şuan bilgisayarda değişmeyen sıvı soğutucu, güç kaynağı ve bu lanet olası işlemci. İlgilendiğiniz için tekrar teşekkürler istatistik ektedir. Bir de sizce bu işlemciyi satıp fx 8350 işlemciye geçsem mantıksız mı olur? sistemim daha stabil hala gelebilir mi? diğer donanımlar msi 990fxa- msi 1050 nvidia - sıvı soğutucu 125nm- 8 gb dual ram - 750 psu
Sorun devam etmektedir. Oyunlarda 1418 mhz sabit oynamaktayım ısı yükselse de yükselme de aynı sorun devam etmekte. Sorunumu çözmek isteyenlerin çözümleri zaten yabancı kaynakları araştırınca görülmektedir. Sorun devam ediyor işlemcim 4.4 hızında olduğu halde 1418 hızında çalışıyor tüm oyunlarda bu böyle. Yardım etmek isteyenlere teşekkürler ama sorun hala devam etmekte, çözüm aranmaktadır. Farklı görüşleri olanları bekliyorum zira mevcut yanıtlar zaman kaybı olmuştur
Sorun devam etmektedir. Oyunlarda 1418 mhz sabit oynamaktayım ısı yükselse de yükselme de aynı sorun devam etmekte. Sorunumu çözmek isteyenlerin çözümleri zaten yabancı kaynakları araştırınca görülmektedir. Sorun devam ediyor işlemcim 4.4 hızında olduğu halde 1418 hızında çalışıyor tüm oyunlarda bu böyle. Yardım etmek isteyenlere teşekkürler ama sorun hala devam etmekte, çözüm aranmaktadır. Farklı görüşleri olanları bekliyorum zira mevcut yanıtlar geçersizdir. İşlemci düşük hızda çalışıyor ve bunu tespit edebiliyorken bir sorun yok demekte ayrı bir şey. Sorunumu çözebilecek yetkide birisi var mı acaba

Dosya Ekleri

• 412412412412.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…