4.500 TL’ye sistem önerisi

Bütçe
4500 TL

etlipilavayran

Hectopat
Arkadaşlar hepinize merhaba hayırlı pazar’lar, 4.500 TL’ye sistem niyetlendim hayırlısıyla alacağım cuma, cumartesi falan. Sinerji, İtopya, ve ınventus’un unlost serilerine baktım ama size sormak istedim. Dürüst olmak gerekirse çok bi’ bilgim yok sistem parçaları hakkında öyle çok bilmiş takılıp hiç bi’ şey bilmeyen insanlardan değilim. Her türlü bilgiye, sistem önerisine açığım dostlar.

-F/P ağırlıklı olacak muhtemelen, ve 144Hz monitör istiyorum. Ağırlıklı olarak Ryzen 5 1600-2600 arası gittim geldim, anakartta MSI, Gigabyte A320M düşünüyordum forumları kurcalayınca B450M, B450M PLUS almam gerektiğini hissediyorum.

-Oynamak istediğim oyunlar:
GTA 5, ETS 2, ATS, CS:GO, PUBG, Rainbow Six Siege, BF serisi falan özetle günümüz oyunlar.
Planladığım sistemler ektedir:
00B44809-C8D4-4FBD-908C-2CD4BEC29E6E.jpeg
D5448804-AFC0-4840-93CB-14E143D806C6.jpeg

Öncelikle topladığınız sistemde bazı yanlış seçimler olduğunu düşünüyorum:

1.si Ryzen 5 1600 12nm tercih edilmeli 14nm yerine,
2.si Kasa ve PSU seçiminiz yetersiz ve kalitesiz,

Bunların dışında bir problem yok gibi.

sis1.png

Kasa ve PSU: Corsair Carbide Series SPEC-Delta 550W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Sadece kasa 3300 yapıyor fakat ekran kartı 580 8GB, derseniz ki bütçemi esnetebilirim bu sistemi düşünün bence. İleride RAM ve Harddisk/SSD takviyesi yaparsınız.

Diğer türlü 570 4GB seçtiğimde fiyat 3000TL yapıyor sadece kasa olarak.

Monitör olarak 1300TL'ye çıkabilirseniz kesinlikle bunu öneririm :

Anakartı B450 yap. Kasa, PSU ve SSD değiştir. Yapabilirsen ekran kartını RX 580 yap.

Yorum & Fikrin için minnettarım, RX580’i Göz önünde bulunduracağım.

Öncelikle topladığınız sistemde bazı yanlış seçimler olduğunu düşünüyorum:

1.si Ryzen 5 1600 12nm tercih edilmeli 14nm yerine,
2.si Kasa ve PSU seçiminiz yetersiz ve kalitesiz,

Bunların dışında bir problem yok gibi.

Eki Görüntüle 495785
Kasa ve PSU: Corsair Carbide Series SPEC-Delta 550W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Sadece kasa 3300 yapıyor fakat ekran kartı 580 8GB, derseniz ki bütçemi esnetebilirim bu sistemi düşünün bence. İleride RAM ve Harddisk/SSD takviyesi yaparsınız.

Diğer türlü 570 4GB seçtiğimde fiyat 3000TL yapıyor sadece kasa olarak.

Monitör olarak 1300TL'ye çıkabilirseniz kesinlikle bunu öneririm :

Güzel ve detaylı şekilde zahmet edip örnekler sunduğun için çok teşekkür ederim dostum, minnettarım. Kasayı senin önerdiğine dönüştürmeye karar verdim. Cuma günü sipariş vereceğiz o zamana kadar bütçemi arttırabilirim umarım. Tekrardan teşekkür ederim. Şey bu arada görüntüdeki sistemi hangi sitede yaptınız? O siteyi görmediğimi düşünüyorum.

Yorum & Fikrin için minnettarım, RX580’i Göz önünde bulunduracağım.

Güzel ve detaylı şekilde zahmet edip örnekler sunduğun için çok teşekkür ederim dostum, minnettarım. Kasayı senin önerdiğine dönüştürmeye karar verdim. Cuma günü sipariş vereceğiz o zamana kadar bütçemi arttırabilirim umarım. Tekrardan teşekkür ederim. Şey bu arada görüntüdeki sistemi hangi sitede yaptınız? O siteyi görmediğimi düşünüyorum.

Ne demek dostum :)
Site N11.com

Diğer önerilerde bulunmuşlae, güzel öneriler. Benim size tavsiyem eğer RX 570 kullanacaksanız 75HZ 1MS monitör almanız. Bence ihtiyaç duymazsınız 144HZ’e. CS GO gibi oyunlarda 144FPS alabilir RX 570 tabii orası ayrı. Tercih size kalmış.

Yorum ve fikrin için teşekkür ederim, imzandaki sistemi ne kadarsa toplamıştın dostum, özel değilse yazabilir misin?
İşlemci : 840 TL
Ekran kartı : 1000TL
Anakart : 630 TL
Ram : 358 TL
Kasa : 279 TL
Psu : 259 TL
Ssd : 500 TL
Fan : 175 TL (Corsair Sp120x3)
Klavye : 170 TL (Razer Cynosa Chroma)
Mouse : 200 TL (Razer Deathadder Elite)
Monitör : 400 TL (Casper 21.5 İnch)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı