Great689
Kilopat
Daha fazla
İ7 6700K'ya overclock yapsan zaten İ7 9700K performansını bile geçebiliyorsun. Zaten aralarında en fazla 10 FPS fark vardır ki değmez.
AMD Ryzen 7 2700X 2125 lira
ASUS TUF X470-PLUS GAMING 1050 lira
AKASA AK-LC4002HS03 Venom R20240mm Radyatör RGB Sıvı Soğutma Sistemi 440 lira
veya
Cooler Master MasterLiquid LITE 240 240mm Fanlı İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi 510 lira
Bence AMD'ye geçin. %10 fark için o kadar fazla para vermeyin. Kaldı ki çoklu çekirdek performansı daha yüksek. Sadece oyun oynamıyoruz hiçbirimiz, ama Intel fanboyları sadece bilgisayarı tek açma amacımız oyunmuş gibi davranarak her konuda Intel tek çekirdekte daha iyi, daha yüksek FPS alırsın diyerek konulara yardırıyor. Biz tarayıcılarda onlarca sekme açıp takılıyoruz, ofis uygulamaları yapıyoruz, video izliyoruz, yeri geliyor video düzenliyoruz, programlar kullanıyoruz. Bunlar hep çoklu çekirdek istiyor. Yeni jenerasyon oyunlarda da çoklu çekirdek ön plana çıkıyor. Birkaç rekabetçi oyunda 5-10 FPS fazla veriyor diye o kadar para verilmemeli. Ben fanboy değilim. Hangisi yüksek performansı ve kullanıcı dostu olmayı vaat ederse onu överim. AM4 soket 2020 yılına kadar desteklenecek. 2020 yılının sonunda mesela 4700X çıktığında alırsınız onu, anakart değiştirmeden birkaç sene daha ileriye götürürsünüz sisteminizi. Intel alıp da her sene her sene anakart masrafı açmak istemem şahsen kendime.
Bu videoyu buldum. İyice araştırın, biz söylemeyelim siz karar verin bu noktada.
Buradan 50 lira daha ucuza alabilirsiniz.
GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING AMD Soket AM4 Ryzen™ DDR4 3200MHz(OC) Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING AMD Soket AM4 Ryzen™ DDR4 3200MHz(OC) Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Akasa R20 modeli fansız bir model, kendiniz fan almak durumundasınız. Ayrıca Teknobiyotik.com üzerinde 380 TL gibi fiyat.AMD Ryzen 7 2700X 2125 lira
ASUS TUF X470-PLUS GAMING 1050 lira
AKASA AK-LC4002HS03 Venom R20240mm Radyatör RGB Sıvı Soğutma Sistemi 440 lira
veya
Cooler Master MasterLiquid LITE 240 240mm Fanlı İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi 510 lira
Bence AMD'ye geçin. %10 fark için o kadar fazla para vermeyin. Kaldı ki çoklu çekirdek performansı daha yüksek. Sadece oyun oynamıyoruz hiçbirimiz, ama Intel fanboyları sadece bilgisayarı tek açma amacımız oyunmuş gibi davranarak her konuda Intel tek çekirdekte daha iyi, daha yüksek FPS alırsın diyerek konulara yardırıyor. Biz tarayıcılarda onlarca sekme açıp takılıyoruz, ofis uygulamaları yapıyoruz, video izliyoruz, yeri geliyor video düzenliyoruz, programlar kullanıyoruz. Bunlar hep çoklu çekirdek istiyor. Yeni jenerasyon oyunlarda da çoklu çekirdek ön plana çıkıyor. Birkaç rekabetçi oyunda 5-10 FPS fazla veriyor diye o kadar para verilmemeli. Ben fanboy değilim. Hangisi yüksek performansı ve kullanıcı dostu olmayı vaat ederse onu överim. AM4 soket 2020 yılına kadar desteklenecek. 2020 yılının sonunda mesela 4700X çıktığında alırsınız onu, anakart değiştirmeden birkaç sene daha ileriye götürürsünüz sisteminizi. Intel alıp da her sene her sene anakart masrafı açmak istemem şahsen kendime.
Ben demiştim. Fanboylukla ne ilgisi var? Tek çekirdek gücü düşük FPS oyunlarında Intel fark atıyor. Oyunlarda optimizasyonu da daha kötü.2700X için kim FHD'de başarısız dedi ki? Hangi Intel fanboyu dedi bunu?
İ7 4790 bile RTX 2070'i kıyı kıyıya besleyebilecek güce sahip 6700K ile darboğaz yapmasının imkanı yok. Zaten 6700K'nın 1080P oyun performansı Ryzen 7 2700X'ten daha iyi ama çoklu çekirdekte arada fark var.
Ben bunu arkadaşa anlatamadım, bırakın alsınİ7 4790 bile RTX 2070'i kıyı kıyıya besleyebilecek güce sahip 6700K ile darboğaz yapmasının imkanı yok. Zaten 6700K'nın 1080P oyun performansı Ryzen 7 2700X'ten daha iyi ama çoklu çekirdekte arada fark var.
Bence sistemde başka bir problem var. 6700K ile 1080 TI kullanıyor insanlar.Hocam bende i7 6700k var hiç de iyi besleyemiyor. Tabi ki bazı oyunlarda besliyor. Resident Evil 2, League of Legends bunları güzel oynatıyor. Fakat en basitinden CS GO işlemci kullanımı hep yüksek onda bile takılma yapıyor. BF 5 'i hiç demiyorum.