4.500TL İşlemci, Sıvı Soğutma ve Anakart Önerisi

İ7 6700K'ya overclock yapsan zaten İ7 9700K performansını bile geçebiliyorsun. Zaten aralarında en fazla 10 FPS fark vardır ki değmez.

4.6 ya kadar çıkardım yine takılmalar yapıyor. Özellikle Battlefield 5 çok sorun çıkartıyor. Isı da %100' e vurursa CPU 90 dereceyi bile görüyor ki, işlemci zaten 3 yıl geçti değiştirmem lazım.

AMD Ryzen 7 2700X 2125 lira
ASUS TUF X470-PLUS GAMING 1050 lira

AKASA AK-LC4002HS03 Venom R20240mm Radyatör RGB Sıvı Soğutma Sistemi 440 lira
veya
Cooler Master MasterLiquid LITE 240 240mm Fanlı İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi 510 lira

Bence AMD'ye geçin. %10 fark için o kadar fazla para vermeyin. Kaldı ki çoklu çekirdek performansı daha yüksek. Sadece oyun oynamıyoruz hiçbirimiz, ama Intel fanboyları sadece bilgisayarı tek açma amacımız oyunmuş gibi davranarak her konuda Intel tek çekirdekte daha iyi, daha yüksek FPS alırsın diyerek konulara yardırıyor. Biz tarayıcılarda onlarca sekme açıp takılıyoruz, ofis uygulamaları yapıyoruz, video izliyoruz, yeri geliyor video düzenliyoruz, programlar kullanıyoruz. Bunlar hep çoklu çekirdek istiyor. Yeni jenerasyon oyunlarda da çoklu çekirdek ön plana çıkıyor. Birkaç rekabetçi oyunda 5-10 FPS fazla veriyor diye o kadar para verilmemeli. Ben fanboy değilim. Hangisi yüksek performansı ve kullanıcı dostu olmayı vaat ederse onu överim. AM4 soket 2020 yılına kadar desteklenecek. 2020 yılının sonunda mesela 4700X çıktığında alırsınız onu, anakart değiştirmeden birkaç sene daha ileriye götürürsünüz sisteminizi. Intel alıp da her sene her sene anakart masrafı açmak istemem şahsen kendime.

veya
Cooler Master MasterLiquid LITE 240 240mm Fanlı İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi 510 lira

Bence AMD'ye geçin. %10 fark için o kadar fazla para vermeyin. Kaldı ki çoklu çekirdek performansı daha yüksek. Sadece oyun oynamıyoruz hiçbirimiz, ama Intel fanboyları sadece bilgisayarı tek açma amacımız oyunmuş gibi davranarak her konuda Intel tek çekirdekte daha iyi, daha yüksek FPS alırsın diyerek konulara yardırıyor. Biz tarayıcılarda onlarca sekme açıp takılıyoruz, ofis uygulamaları yapıyoruz, video izliyoruz, yeri geliyor video düzenliyoruz, programlar kullanıyoruz. Bunlar hep çoklu çekirdek istiyor. Yeni jenerasyon oyunlarda da çoklu çekirdek ön plana çıkıyor. Birkaç rekabetçi oyunda 5-10 FPS fazla veriyor diye o kadar para verilmemeli. Ben fanboy değilim. Hangisi yüksek performansı ve kullanıcı dostu olmayı vaat ederse onu överim. AM4 soket 2020 yılına kadar desteklenecek. 2020 yılının sonunda mesela 4700X çıktığında alırsınız onu, anakart değiştirmeden birkaç sene daha ileriye götürürsünüz sisteminizi. Intel alıp da her sene her sene anakart masrafı açmak istemem şahsen kendime.

Hocam sıvı soğutma olmadan kendi soğutucusunu kullansak sorun olur mu? Darboğaz sorunu olmaz değil mi? 1080 P kullanacağım. Birde Anakartı bu düşünüyorum: GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING AMD Ryzen 2000 Soket AM4 DDR4 3200MHz(O.C) HDMI Anakart | ITOPYA

Teşekkürler.

Bu videoyu buldum. İyice araştırın, biz söylemeyelim siz karar verin bu noktada.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan 50 lira daha ucuza alabilirsiniz.

Bu videoyu buldum. İyice araştırın, biz söylemeyelim siz karar verin bu noktada.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan 50 lira daha ucuza alabilirsiniz.

Adam 1080 P de çok güzel oynuyor takılmadan fakat ben 2070' i almadan önce i7 6700K ile de böyle herkes akıyordu oyunda. Aldım işlemci patladı. 😀 😀

İ7 4790 bile RTX 2070'i kıyı kıyıya besleyebilecek güce sahip 6700K ile darboğaz yapmasının imkanı yok. Zaten 6700K'nın 1080P oyun performansı Ryzen 7 2700X'ten daha iyi ama çoklu çekirdekte arada fark var.

veya

Akasa R20 modeli fansız bir model, kendiniz fan almak durumundasınız. Ayrıca Teknobiyotik.com üzerinde 380 TL gibi fiyat.

İ7 4790 bile RTX 2070'i kıyı kıyıya besleyebilecek güce sahip 6700K ile darboğaz yapmasının imkanı yok. Zaten 6700K'nın 1080P oyun performansı Ryzen 7 2700X'ten daha iyi ama çoklu çekirdekte arada fark var.

Hocam bende i7 6700k var hiç de iyi besleyemiyor. Tabi ki bazı oyunlarda besliyor. Resident Evil 2, League of Legends bunları güzel oynatıyor. Fakat en basitinden CS GO işlemci kullanımı hep yüksek onda bile takılma yapıyor. BF 5 'i hiç demiyorum.

Ben bunu arkadaşa anlatamadım, bırakın alsın :) Neyse ki Ryzenden vazgeçti bu da güzel bir gelişme :)
Hocam bende i7 6700k var hiç de iyi besleyemiyor. Tabi ki bazı oyunlarda besliyor. Resident Evil 2, League of Legends bunları güzel oynatıyor. Fakat en basitinden CS GO işlemci kullanımı hep yüksek onda bile takılma yapıyor. BF 5 'i hiç demiyorum.
Bence sistemde başka bir problem var. 6700K ile 1080 TI kullanıyor insanlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı