4 adet kasa fanını anakartta tek bir yere takmak sağlıklı mı?

omerfarukkarakas

Hectopat
Daha fazla  
İyi Sosyaller. Başlıktan tam anlaşılmadıysa sorum su şekilde:

Kasada 4 adet normal fan var. Bunlar 4 tane birleştirici ile birbirlerine bağlı. Güç kaynağı kutusundan çıkan tek bir modüler kablo var fan için onu bu birbirine bağlı olan 4'lü fan çoklayıcısına bağladım, bir ucunu güç kaynağına taktım diğer üçüncü ucu da anakarttaki System fana taktım.

Yani 4 fan anakartta tek yere bağlı oldu bu zarar verir mi yoksa güç kaynağı üreticisinden bir tane daha fan için kablo alıp 2 2 şeklinde anakartta 2 System fan noktasına mı takayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları SYS_Fan'a bağladıysanız bir de güç kaynağına niye bağladınız anlayamadım.

Ayrıca 4 fan zaten birbirine bağlıysa ek bir aparat kullanarak neden bir daha birbirine bağladınız onu da anlamadım.

Tek soket için 4 fanın çok sorun olacağını sanmam ama önermem de.

Fanları SYS_FAN'a bağladıysanız bir de güç kaynağına niye bağladınız anlayamadım.

Ayrıca 4 fan zaten birbirine bağlıysa ek bir aparat kullanarak neden bir daha birbirine bağladınız onu da anlamadım.

Tek soket için 4 fanın çok sorun olacağını sanmam ama önermem de.

Tam bilgi sahibi olmadığım için yazıyorum. Şimdi 4 fan birbirine bağlı bu fanlar bu şekildeyken anakarttaki System fana takmak için sadece güç kaynağının modüler kablosu var elimde.
Onu da bu birbirine bağlı olan 4 fan modülüne bağladım, ıde/sata ucunu güç kaynağına taktım peki sytem fana da takmayacak mıyım diğer ucu?

Fanların marka model nedir? Dahili kasa fanıysa kasanın marka modeli nedir?

Fanları ya SYS_Fan'a bağlarsınız ya da PSU'ya bağlarsınız, hem anakarta hem PSU'ya bağlanmaz. Fanlar zaten bahsettiğiniz haliyle anakarta bağlanmaya hazır, ek bir kabloya ihtiyaç olmaz.

Sizin elinizde fanlar için HUB'mı bulunuyor?

@omerfarukkarakas

Peki 4 fanı anakarta mi baglayim PSU'ya mı farkı ne olur? Kasa game in game internette bulamadim. Fan ise ise Zoko Gaming case cooler yaziyor oda tam yok internette.

Peki 4 fanı anakarta mi baglayim PSU'ya mı farkı ne olur? Kasa game in game internette bulamadim. Fan ise ise Zoko Gaming case cooler yaziyor oda tam yok internette.
Sizin elinizde fanlar için HUB'mı bulunuyor? Yani 4 fanın bağlandığı küçük bir kutu vs var mı? Eğer HUB bağlantısı yapıyorsanız evet, bir ucu PSU'da bir ucu da anakartta olabilir.

PSU'ya bağlarsanız sürekli en yüksek RPM'de döner, ayar yapamazsınız. Anakarta bağlarsanız da eğer fanlar 4 pinli ise hız ayarı yapabilirsiniz.

Sizin elinizde fanlar için hub'mı bulunuyor? Yani 4 fanın bağlandığı küçük bir kutu vs var mı?

Hayir yok hub. Fanlar birbirine bağlı fakat şu şekilde bağlı System fana takmak icin kablosu yok şimdi bunlari güç kaynağına mı bağlamak daha iyi anakarta mi ve ne fark eder.

Sizin elinizde fanlar için HUB'mı bulunuyor? Yani 4 fanın bağlandığı küçük bir kutu vs var mı? Eğer HUB bağlantısı yapıyorsanız evet, bir ucu PSU'da bir ucu da anakartta olabilir.

PSU'ya bağlarsanız sürekli en yüksek RPM'de döner, ayar yapamazsınız. Anakarta bağlarsanız da eğer fanlar 4 pinli ise hız ayarı yapabilirsiniz.
fanlar bu şekilde

Dosya Ekleri

• 20250127_010412.jpg
    20250127_010412.jpg
    106 KB · Görüntüleme: 31
  • 20250127_011519.jpg
    20250127_011519.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
@omerfarukkarakas Beyaz içine aldığınız bağlantı PSU'ya yapılır tamam ama bu fanları anakartta ki SYS_Fan'a nasıl/hangi kabloyla bağlıyorsunuz?

Açıkçası yapılan bu bağlantı hakkında bilgim yok. Molex bağlantı yapıyorsunuz ama bir yandan da anakarta bağlıyorsunuz, denk gelmedim daha önce. Yanlış yönlendirmek istemem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı