Ön kasa fanını çıkartıp sıvı soğutucu takmak

R5 5600'e sıvı soğutucu bana sorarsan overkill- iade edip kaliteli bir kule tip soğutucu alsan hem bu fan yeri degiştirmekle vs. uğraşmazsın hem de soğutma değerleri birbirine ço.

R5 5600'e sıvı soğutucu bana sorarsan overkill- iade edip kaliteli bir kule tip soğutucu alsan hem bu fan yeri degiştirmekle vs. uğraşmazsın hem de soğutma değerleri birbirine çok yakın olur.

Kaliteli ne önerebilirsiniz?

Kaliteli ne önerebilirsiniz?
Piyasada ki en kalitelisi; Tartışmasız Noctua.

En iyi fiyat performans ürünleri arasında ise;

Piyasada ki en kalitelisi; tartışmasız Noctua.

En iyi fiyat performans ürünleri arasında ise;

Ya hocam ben herhalde sıvıyla devam edeceğim alttaki fotoğrafta hangi kabloyu nereye bağlayacağım kasanın içinize attım bir videoda adam SYS_FAN1 2 diye takıyordu ama bende onlar yok sadece CPU_FAN CHA_FAN var ne yapmam gerek.

Dosya Ekleri

• IMG_8785.jpeg
    IMG_8785.jpeg
    157,1 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_8784.jpeg
    IMG_8784.jpeg
    163,8 KB · Görüntüleme: 17
CPU_FAN portuna.

Stock soğutucuyu sök. Çapraz şekilde vidaları çevir, öyle gevşet.

Ardından sağa sola minimal hareket ettirerek çıkar. Hızlıca çekersen CPU'da yapışabilir. Herşeyi yaptıktan sonra Liq Cooler'ı soketlere denk gelecek şekilde yerleştir, CPU_FAN portuna montajla.

3 pin mi 4 pin mi splitterlar?

CPU_FAN portuna.

Hangi kabloyu takacağım hocam fotoğrafta 2 fan var ikisinde de ayrı ayrı kablolar var stok fan yerine koyacağım parçadaki kabloyu mu takacağım.

CPU_FAN portuna.

Ardından sağa sola minimal hareket ettirerek çıkar. Hızlıca çekersen CPU'da yapışabilir. Her şeyi yaptıktan sonra liq Cooler'ı soketlere denk gelecek şekilde yerleştir, CPU_FAN portuna montajla.

3 pin mi 4 pin mi splitterlar?

Hocam şu şekilde fotoğraf atayım. Siz söyleyin

Dosya Ekleri

• IMG_8791.jpeg
    IMG_8791.jpeg
    86,6 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8792.jpeg
    IMG_8792.jpeg
    168,5 KB · Görüntüleme: 17
3 tane pin girişi olan CPU_FAN ya da varsa AIO_PUMP portuna,
4 pin girişli olanlar radyatörler için onun da anakart üzerinde ki girişi CPU_OPT.

Bildiğim kadarıyla PWM splitter ile geliyor o model- içinde varsa ikisini birbirine bağlayıp tek bir output elde edip yine CPU_OPT portuna bağlayabilirsin.

3 tane pin girişi olan CPU_FAN'ya da varsa aıo_pump portuna,
4 pin girişli olanlar radyatörler için onun da anakart üzerinde ki girişi cpu_opt.

Bildiğim kadarıyla PWM splitter ile geliyor o model- içinde varsa ikisini birbirine bağlayıp tek bir output elde edip yine cpu_opt portuna bağlayabilirsin.

Hocam evet ama cpu_opt bir de aıo_pump göremedim anakart modeli ASUS A520M-K sadece CHA_FAN CPU_FAN var model bana uymuyor diye düşündüm ama alırken vatandaki kişilere belirttim anakart modelini.

Hocam evet ama cpu_opt bir de aıo_pump göremedim anakart modeli ASUS A520M-K sadece CHA_FAN CPU_FAN var model bana uymuyor diye düşündüm ama alırken vatandaki kişilere belirttim anakart modelini.

Ayrıca bunlarda var.

Dosya Ekleri

• 17209521404417155103699419548867.jpg
    17209521404417155103699419548867.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 24

Ayrıca bunlarda var.
Tamam işte o elindekiler PWM splitter. Radyatöre montajla, birbiriyle bağla, CHA_FAN'a montajla.

Atacağım video nasıl yapacağını gösteriyor. PWM kısmını bul ama önerim hepsini izlemen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam işte o elindekiler PWM splitter. Radyatöre montajla, birbiriyle bağla, CHA_FAN'a montajla.

Atacağım video nasıl yapacağını gösteriyor. PWM kısmını bul ama önerim hepsini izlemen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım hocam çok teşekkür ederim son bir sorum var ben öndeki 2 kasa fanını çıkartıp takacağım fanlar içeri mi bakacak yoksa dışarıya mı bakacak.

Ön kasa fanları genelde dışarıdan alır, içeriye verir. Fanları montajlamadan önce güce bağlayıp deneyebilirsiniz.
Şimdi siz ön kısma CPU cooleer takacağınız için tepe kısmına da ön kasa fanlarını aynı şekilde takın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı