4 adet notebook arasında kaldım

Nestie

Kilopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar bir adet notebook satın alacağım. Bu notebookta aradığım özellikler genel olarak şöyle:

1) çok fazla oyun oynamayacağım. Oynayacağım oyunlar League of Legends, Minecraft gibi düşük sistem isteyen oyunlar. Belki çok nadir de olsa Witcher 3 tarzı oyunları oynayabilirim. Ama dediğim gibi oyun az oynanacak. Ve ilk amaç olarak oyun olmayacak.

2) Programlama ve yazılım geliştirme amacıyla kullanılacak.

3) Alacağım notebookta 8 GB RAM olacak fakat 3-4 ay daha sonra 8 GB daha ekleyeceğim.

4) Internette surf, YouTube, dizi ve film izleme gibi amaçlarla kullanılacak.

Şimdi aşağıda fiyat olarak düşükten büyüğe sıraladığım 4 adet laptop yazacağım.

1) i5-9300H, GTX1050,8 GB RAM, 500GB NVMe SSD - 4900 TL.
2) i7-9750H, GTX1050,8 GB RAM, 500GB NVMe SSD - 5400 TL.
3) i5-9300H, GTX1650,8 GB RAM, 500GB NVMe SSD - 5500 TL.
4) i7-9750H, GTX1650,8 GB RAM, 500GB NVMe SSD - 6100 TL.

Açıkçası arada kaldığım durum şöyle daha iyi bir ekran kartı mı almalıyım yoksa daha iyi bir işlemci mi? 6100 TL olanını alabilirim fakat bütçemi bir tık aşıyor. Ama en mantıklısı o ise biraz dişimi sıkacağım. Technopat ailesi yardımınızı bekliyorum. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynama amacı ile kullanmayacaksan günlük ihtiyaçlarını karşılamada 8GB bellekli bir dizüstü bilgisayar işini görecektir. Öğrenciyim/ çalışıyorum, üst düzey programları kullanıyor - çalıştırıyorum vs. diyorsanız daha yüksek sistemli bir bilgisayar almanızı tavsiye ederim. Söyledikleriniz dışındaki amaçlar için kullanılmayacaksa ben olsam daha iyi işlemci gücüne sahip olanı seçerdim.

JPEG.jpg

Şaka bir yana 4 numara oldukça iyi ve yeterli.

Cpu user benchmark'a göre 1206 işlemci arasında i7 9750H modeli 78. sıradayken i5 9300H modeli 128. sırada yer alıyor. Bütçeniz yetiyosa 4. ürün tabiki daha iyi. İlk 2 modele bakmayın bile son 2 modele bütçeniz yetiyorsa, gtx 1650 gtx 1050 modelinin güncellenmiş modeli diye biliyorum yani 1050 gereksiz kalıyor 1650'nin yanında. Eğer çok para vermeyeyim diyorsanız 3. model yine iyidir. Zaten güç ve performans sırlaması yapmışsınız 1,2,3,4 diye, fiyatlarda buna paralel olarak artıyordur. Hangisine yetiyorsa bütçeniz onu alın yani dediğim gibi 4. modele yetiyorsa 1. modeli almak mantıksız olurdu. Zaten tüm ürünlerde işlemci ve ekran kartı hariç hepsi aynı gereksinimlere sahip yazdığınıza göre.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı