4 ay içinde hangi 3 tane sayısal dersi bitirmeliyim?

Arkadaşlar ben 11. sınıfım. Çoğu öğretmenler ve eğitimciler üniversite sınavında iyi bir derece yapmak için 11. sınıfı hatmetmiş olmamız gerektiğini söylüyor.

Açıkçası ben de bugüne kadar 11. sınıfın pek yüzüne bakmadım. Yaz tatilinde de TYT çalışmayı planlıyorum. Yani 11. sınıfı hatmetmem için (sayısal derslerde) 4 ayım kaldı.

4 ayda 4 tane sayısal dersi hatmetmenin ben çok zor olduğunu düşünüyorum. Ondan dolayı bu sayıyı 3'e düşürdüm.

Matematik-Fizik-Kimya-Biyoloji derslerinden 3 tanesini seçmem lazım, 4 ayda hatmetmem için.

Sizce bu 3 ders hangisi olmalıdır?

Not: Lütfen "4 dersin dördüne de çalış" demeyin. Ben kendimi biliyorum 4 dersi 4 ayda bitiremem imkansız yani o kadar kapasitem yok. Sadece 3 derse odaklanmam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematiğe 2 ay verin. İyice oturtun. Diğer 2 fen dersini 1'er ay süreyle rahat bitirebilirsiniz. (Zorlarım derseniz 3 bile olur bu sayı.) Matematikten başlayıp, yavaştan alarak önce onu bitirin. Ardından Fizik dersine girin. En son kapanışı bana sorarsanız Kimya ile yapın. Kimyada temel atmak, biyolojiye nazaran daha kolay. Biyoloji hem detay içeriyor, hem de çok bencil bir ders. Şematize ederek ezberlemediğiniz sürece kafanızda kalmıyor bilgilerin büyük çoğunluğu malesef.

Matematiğe 2 ay verin. İyice oturtun. Diğer 2 fen dersini 1'er ay süreyle rahat bitirebilirsiniz. (Zorlarım derseniz 3 bile olur bu sayı.) Matematikten başlayıp, yavaştan alarak önce onu bitirin. Ardından Fizik dersine girin. En son kapanışı bana sorarsanız Kimya ile yapın. Kimyada temel atmak, biyolojiye nazaran daha kolay. Biyoloji hem detay içeriyor, hem de çok bencil bir ders. Şematize ederek ezberlemediğiniz sürece kafanızda kalmıyor bilgilerin büyük çoğunluğu malesef.
En önemlileri Matematik, geri kalanlar eşit önemde, hangilerini seviyorsan onlara çalış.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim sağolun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı