4 aylık laptop aşırı derecede ısınıyor

Hocam teknik servisle konuştum,sürekli olarak değil de anlık olarak o derecelere çıkması normalmiş. Şu anda bir aksiyon almayacağım teşekkürler.
Siz bilirsiniz, 100 derece son soyliyeyim. 100 derecenin ustu kapanma olmasi lazim. Thermal ile duruyor yani 100 de.

Siz bilirsiniz, 100 derece son soyliyeyim. 100 derecenin ustu kapanma olmasi lazim. Thermal ile duruyor yani 100 de.
Şu anda laptopu daha yüksek bir yere koydum,problem çözüldü gibi. Bir gelişme olursa yeni başlıkta görüşmek dileğiyle çok teşekkürler tekrardan.

Şubat 2024'te üretim hattından çıkan Lenovo LOQ 15IAX9 model laptopumu eylül 2024'te satın aldım. Normal kullanımda sıcaklığı artmayan bilgisayarım oyun oynarken, performans moduna almama rağmen, işlemcim (i5 12450Hx) 85 derecenin üstünde çalışıyor. Üstelik bazı çekirdekler 100 derece olan tjmax değerine ulaşıyor. Bu normal mi? Bu durum işlemcimde veyahut donanım parçalarında kalıcı bir hasarın belirtisi mi? Yoksa termal macun, fan tıkanıklığı gibi çözümü olan sebeplerden ötürü mü bu durumu yaşıyorum?
Arkadaşlar konuyu çözüme ulaştırdım. İşlemcim agresif modda çalışıyormuş. “Güç planını düzenle” kısmından “Gelişmiş güç ayarlarını değiştir” kısmına girerek; “İşlemci güç yönetimi” seçeneğinden “İşlemci performansını arttırma modu” seçeneği aracılığıyla agresif işlemci modunu devre dışı bırakarak sorunu çözüme ulaştırmış bulunmaktayım. İşlemcim 60 dereceyi geçmez oldu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Şu anda laptopu daha yüksek bir yere koydum,problem çözüldü gibi. Bir gelişme olursa yeni başlıkta görüşmek dileğiyle çok teşekkürler tekrardan.

Arkadaşlar konuyu çözüme ulaştırdım. İşlemcim agresif modda çalışıyormuş. “Güç planını düzenle” kısmından “Gelişmiş güç ayarlarını değiştir” kısmına girerek; “İşlemci güç yönetimi” seçeneğinden “İşlemci performansını arttırma modu” seçeneği aracılığıyla agresif işlemci modunu devre dışı bırakarak sorunu çözüme ulaştırmış bulunmaktayım. İşlemcim 60 dereceyi geçmez oldu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Turbo boost kapatmışsınız hocam, bu çoğu oyunda performansı öldürür ve cpunuzu çok geriye çeker.

Olması gereken agresif moddur.

Benim TUF Gaming PUBG Steam oyununda 93-94 derecelerde çalışıyor.

Benim de ya çözümüde yok nalet olası.

Şu anda laptopu daha yüksek bir yere koydum, problem çözüldü gibi. Bir gelişme olursa yeni başlıkta görüşmek dileğiyle çok teşekkürler tekrardan.

Arkadaşlar konuyu çözüme ulaştırdım. İşlemcim agresif modda çalışıyormuş. “güç planını düzenle” kısmından “gelişmiş güç ayarlarını değiştir” kısmına girerek; “işlemci güç yönetimi” seçeneğinden “işlemci performansını arttırma modu” seçeneği aracılığıyla agresif işlemci modunu devre dışı bırakarak sorunu çözüme ulaştırmış bulunmaktayım. İşlemcim 60 dereceyi geçmez oldu.

İstersen %kullanım limiti koyabilirsin oradan Turbo kapatmak yerine öylede belirli bir sıcaklığı geçmez %80 öneriliyor Max işlemci kullanımı sende %80 yapabilirsin.

Son düzenleme:
Turbo boost kapatmışsınız hocam, bu çoğu oyunda performansı öldürür ve cpunuzu çok geriye çeker.

Çok bir kayıp yaşamadım.

Son güncelleme geçeyim,agresif moda alıp 50W sınır attım işlemciye. PC hem daha iyi performans vermeye başladı hem de kabul edilebilir derecelerde çalışmaya devam etti.

Son düzenleme:
Çok bir kayıp yaşamadım.

Son güncelleme geçeyim,agresif moda alıp 50W sınır attım işlemciye. PC hem daha iyi performans vermeye başladı hem de kabul edilebilir derecelerde çalışmaya devam etti.
Evet bu daha iyi ve en mantıklısı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı