4 aylık laptop aşırı derecede ısınıyor

Konumlandırmadan dolayı 100’ü görmüş olabilir,85-90 aralığı normal midir? İşlemcime bir zararı olur mu? RTX 3050 95W kartım 70 dereceyi geçmezken işlemcimin bu derece ısınması kafamda soru işaretleri bıraktı.

Evet Lenovo’nun kendi garantisi devam etmekte,Lenovo servisine gönderme hakkım var.
Benim TUF Gaming PUBG Steam oyununda 93-94 derecelerde çalışıyor.

Cihaza sicakliktan zarar gelmemesi lazim, cihaz fazla isinirsa kendini korumak icin kendini kapatir veya termal kısmaya gider. Sicakligin cozumu macunu kaliteli bir sey ile degistirmek, cihazin altini yukseltmek, fan devrini arttirmak, cpuyu limitlemek olabilir.
Performans kaybım,kapanma sorunum yok. Genel anlamda 75 derece sabitte çalışan işlemcim bazı oyunlarda anlık olarak 100 dereceyi buluyor. Şu an bırakacağım görselde olduğu gibi.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    237,3 KB · Görüntüleme: 18
Performans kaybım,kapanma sorunum yok. Genel anlamda 75 derece sabitte çalışan işlemcim bazı oyunlarda anlık olarak 100 dereceyi buluyor. Şu an bırakacağım görselde olduğu gibi.
60 dereceyken 30w cekmis, 100 dereceyken 60w. Daha fazla guc tukettigi icin fazla isinmis.

Hocam benim aşırı ısınıyor dediğim 4 yıllık laptopum bile yük altında 95 derecede çalışıyordu. Laptop standı alabilirsiniz. Fanlı daha iyi olur ama fansız da iş görür. Ayrıca ///Denetim Masası/Donanım ve Ses/Güç Seçenekleri/Plan Ayarlarını değiştir/Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir/İşlemci Güç Yönetimi/İşlemci Performansını Arttırma Modu/// buradan devre dışını seçip uygulayabilirsiniz. Fpste biraz düşüş olur ama sıcaklıklar 55-60 derecelere kadar düşer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı