4 aylık laptop aşırı derecede ısınıyor

Benim TUF Gaming PUBG Steam oyununda 93-94 derecelerde çalışıyor.

Kardeşim her laptop ısınır. En mantıklısı 1000 TL'ye ya da 700-800'e soğutucu almak ama soğutucu alana kadar altına 1-2 kitap yerleştir laptop kendi ısısıni almasın.
Laptop altından hava alıp yan tarafından sıcak havayı atmalı.Bu hava akımı soğutuyor gerekiyor. Altından hava almalı.

Performans kaybım,kapanma sorunum yok. Genel anlamda 75 derece sabitte çalışan işlemcim bazı oyunlarda anlık olarak 100 dereceyi buluyor. Şu an bırakacağım görselde olduğu gibi.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    237,3 KB · Görüntüleme: 18
Performans kaybım,kapanma sorunum yok. Genel anlamda 75 derece sabitte çalışan işlemcim bazı oyunlarda anlık olarak 100 dereceyi buluyor. Şu an bırakacağım görselde olduğu gibi.
60 dereceyken 30w cekmis, 100 dereceyken 60w. Daha fazla guc tukettigi icin fazla isinmis.

60w icin 100 derece fazla gene, musait oldugunuzda cihazin macunu yenilemeniz daha iyi olur.
Bilgisayarımı kullanmaya devam etmemde bir sakınca var mı? Yoksa oyuna ara mı vermeliyim macun değişimine kadar.

Bilgisayarımı kullanmaya devam etmemde bir sakınca var mı? Yoksa oyuna ara mı vermeliyim macun değişimine kadar
Hayır, cihazi kullanabilirsiniz.

İstiyorsaniz sicaklik limiti koyalim 85 dereceye.

Hocam benim aşırı ısınıyor dediğim 4 yıllık laptopum bile yük altında 95 derecede çalışıyordu. Laptop standı alabilirsiniz. Fanlı daha iyi olur ama fansız da iş görür. Ayrıca ///Denetim Masası/Donanım ve Ses/Güç Seçenekleri/Plan Ayarlarını değiştir/Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir/İşlemci Güç Yönetimi/İşlemci Performansını Arttırma Modu/// buradan devre dışını seçip uygulayabilirsiniz. Fpste biraz düşüş olur ama sıcaklıklar 55-60 derecelere kadar düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…