4 bin TL'ye kask önerisi

1000 lira daha çıkarırsan şuan Scorpion 391 alabilirsin, yok bütçe bu kadar ve üzerine çıkamazsan da Hjc c10

Her ikisi de polikarbon malzemeden üretilen kasklar yani orta segment güzel sağlam kasklar. Termoplastik olmamaları çok iyi.

1000 lira daha çıkarırsan şu an Scorpion 391 alabilirsin, yok bütçe bu kadar ve üzerine çıkamazsan da hjc C10.

Her ikisi de polikarbon malzemeden üretilen kasklar yani orta segment güzel sağlam kasklar. Termoplastik olmamaları çok iyi.

Peki LS2 kasklar nasıldır sokakta gördüğüm 10 kişiden 8'inde bu kask var.

Son düzenleme:
Peki LS2 kasklar nasıldır sokak gördüğüm 10 kişiden 8'inde bu kask var.

LS2'nin gerçekten güzel kaskları da var kötü kaskları da var. Sokakta gördüklerinin çoğu hatta %90'ı Rapid serisidir. O Seri de termoplastik. Kaskları üretiminde kullanılan materyallere göre sıralamak gerekir ise
1-Karbonfiber
2-Fiberglas
3-Polikarbon
4-Termoplastik.
Yani termoplastik, mukavemeti en düşük olan malzeme türü. Polikarbon ise fena değil, gayet iş görür termoplastiğe göre epey daha sağlamdır. Benim sana önerdiğim kasklar polikarbon yani çok temel deyimle daha sağlam.

LS2 al dostum kazayla tecrübeyle benim için sabit, fiyatının hakkını veren piyasadaki 4bin bandında en iyi kasktır biraz daha paran olursa da satar adamakıllı AGV alır yoluna bakarsın

polikarbon olması tek başına her zaman “en iyisi” olduğu anlamına gelmiyor, ortada bütçe belli zaten ve ben giriş seviyesi için konuşuyorum, güvenlik sertifikalarına sahip, iyi tasarlanmış termoplastik kasklar şehir içi kullanımda ve günlük sürüşlerde zaten işini yerine getiriyor ama tabi ki aynı fiyata polikarbon ve kendini kanıtlamış bir kask varsa onu da tercih edebilir.

polikarbon olması tek başına her zaman “en iyisi” olduğu anlamına gelmiyor, ortada bütçe belli zaten ve ben giriş seviyesi için konuşuyorum, güvenlik sertifikalarına sahip, iyi tasarlanmış termoplastik kasklar şehir içi kullanımda ve günlük sürüşlerde zaten işini yerine getiriyor ama tabi ki aynı fiyata polikarbon ve kendini kanıtlamış bir kask varsa onu da tercih edebilir.
Attım kardeşim işte o kaskları da. Yukarıda bakabilirsin. Tek başına da çok büyük bir etken, Direk üretildiği Materyali olduğu için

Ufak metalurjik araştırmalar yaparak detaylı anlayabilirsin.

Polikarbon olması tek başına her zaman “en iyisi” olduğu anlamına gelmiyor, ortada bütçe belli zaten ve ben giriş seviyesi için konuşuyorum, güvenlik sertifikalarına sahip, iyi tasarlanmış termoplastik kasklar şehir içi kullanımda ve günlük sürüşlerde zaten işini yerine getiriyor ama tabii ki aynı fiyata polikarbon ve kendini kanıtlamış bir kask varsa onu da tercih edebilir.

Önemli olan günlük sürüşlerde değil, kazada işini yapması. 5-6 ay önce R25 ile 120 km hız ile kaza yaptım. Scorpion EXO-491 kaskım var, 391'in biraz daha üstü ama bu da polikarbon diye biliyorum. Kazayı yaptım, kafama darbe almama rağmen hiçbir şey olmadı. 3 gün önce arkadaşım 80 km hız ile kaza yaptı, LS2 Rapid 2 kaskı vardı. Kafayı vurunca kask kafasında parçalanmış, çocuğun kaşı açılmış, burnu, dudağı patlamış, yüzünde çizikler dolu vs. Yani demek istediğim; kaza yapmazsan kafana tas geçir, öyle de sürersin. Önemli olan kazada ne kadar koruduğu.

391 Cidden iyi mi bu kadar ya bir kac yerde daha gordum. Çene acılırdan full face e geçmek ıstıyorum ls2 rapid veya 391 arasında kaldım. Bir de torc var ama bilemedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı