4 bin TL'ye red switch klavye önerisi

Ya reis çok arada kaldım ya, başta gösterdiğim Corsair'in switchleri Cherry MX mi? Gece oyun oynamak için hangisini seçeceğim ne yapacağım aklımda gram fikrim yok :D
Ses konusunda ikisi de rahatsız etmez zaten. K70 cherry mx mi bilmiyorum ama öyleyse bile ben bu devirde hot swap olmayan klavyeyi almazdım. O ne diyeceksen kısa şekilde şöyle özetleyim; switchlerinden biri bozulduğunda switchlerin soketli yapısı sayesinde lehim yapmakla uğraşmadan switchleri çok basit bir şekilde sökerek değiştirebiliyorsun hot swaplı klavyelerde. Ama bir klavyede hot swap özelliği yoksa lehim yaparak değiştirmelisin. Lehim bilmiyorsan zaten servise yollayacaksın ve sana geri gelene kadar boşta kalacaksın yada lehimi kendin yapacaksın yapmasını biliyorsan ama öyle olsa bile zahmetli bir iş, 2 saniyede sökerek değiştirmenin yanında.

O yüzden forumdaki konularda bu tarz büyük markalar önerilmiyor. Büyük markaların düşük bütçedeki mekanik klavyelerinin çoğunda hot swap özelliği bile yokken o adını duymadığın markalarda hem hot swap özelliği hem de çok daha iyi yalıtıma sahip klavyeleri var piyasada.

Ses konusunda ikisi de rahatsız etmez zaten. K70 Cherry MX mi bilmiyorum ama öyleyse bile ben bu devirde hot swap olmayan klavyeyi almazdım. O ne diyeceksen kısa şekilde şöyle özetleyim; switchlerinden biri bozulduğunda switchlerin soketli yapısı sayesinde lehim yapmakla uğraşmadan switchleri çok basit bir şekilde sökerek değiştirebiliyorsun hot swaplı klavyelerde. Ama bir klavyede hot swap özelliği yoksa lehim yaparak değiştirmelisin. Lehim bilmiyorsan zaten servise yollayacaksın ve sana geri gelene kadar boşta kalacaksın ya da lehimi kendin yapacaksın yapmasını biliyorsan ama öyle olsa bile zahmetli bir iş, 2 saniyede sökerek değiştirmenin yanında.

O yüzden forumdaki konularda bu tarz büyük markalar önerilmiyor. Büyük markaların düşük bütçedeki mekanik klavyelerinin çoğunda hot swap özelliği bile yokken o adını duymadığın markalarda hem hot swap özelliği hem de çok daha iyi yalıtıma sahip klavyeleri var piyasada.

Hotswap işini anladım şimdi tamamdır, red switch konusunda hala kararsızım vallahi iki tane video izledim ikisinde de sanki çok fazla tok ses geliyormuş gibi geliyor benlik bir şey mi anlamadım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Klavyelerin markaları farklı bir değişiklik olur mu bilmem de benim izlediklerim bunlar, gene de content blue switch kadar ses çıkartmayacağından eminim tabii de insan gene de emin olmak istiyor.

Edit: Cherry MX Silent Red linki vermişim hocam kusura bakma, cherry mx red ses testi yok sanırım.

Hotswap işini anladım şimdi tamamdır, red switch konusunda hala kararsızım vallahi iki tane video izledim ikisinde de sanki çok fazla tok ses geliyormuş gibi geliyor benlik bir şey mi anlamadım

Klavyelerin markaları farklı bir değişiklik olur mu bilmem de benim izlediklerim bunlar, gene de content blue switch kadar ses çıkartmayacağından eminim tabii de insan gene de emin olmak istiyor.

Edit: Cherry MX Silent Red linki vermişim hocam kusura bakma, cherry mx red ses testi yok sanırım.

Hocam iki switch de zaten blue kadar rahatsız etmez seni o konuda sorun yaşamazsın ama şunu da söyleyim. Klavyenin sesini switchden çok tasarımı ve yalıtımı etkiler. Sen gidip düz tahtaya soket koy onun üstüne de en iyi switchi tak yine sesi çok iyi olmaz ama yalıtımı iyi olan bir kasada en kötü switch bile yine fena olmayan bir ses ve hissiyat verir. Yalıtım olarak da piyasada en iyi ve en yaygın klavyeler gasket mount olanlar şu anda.

Sizinle konuştuğumuz iki klavye de bu montaj türüne sahip değil ama sesten çok görüntüye önem veriyorsan ve endorfynin görüntüsü hoşuna gittiyse gasket mount olmasa bile alınabilecek bir klavye sade sevenler için.

Hocam iki switch de zaten blue kadar rahatsız etmez seni o konuda sorun yaşamazsın ama şunu da söyleyim. Klavyenin sesini switchden çok tasarımı ve yalıtımı etkiler. Sen gidip düz tahtaya soket koy onun üstüne de en iyi switchi tak yine sesi çok iyi olmaz ama yalıtımı iyi olan bir kasada en kötü switch bile yine fena olmayan bir ses ve hissiyat verir. Yalıtım olarak da piyasada en iyi ve en yaygın klavyeler gasket Mount olanlar şu anda.

Sizinle konuştuğumuz iki klavye de bu montaj türüne sahip değil ama sesten çok görüntüye önem veriyorsan ve endorfynin görüntüsü hoşuna gittiyse gasket Mount olmasa bile alınabilecek bir klavye sade sevenler için.

Görünüş olarak baştaki Corsair'i beğeniyorum fakat endorfy kadar özellikli bir klavye olmadığı için onu seçmek zorundayım herhalde az çok beğendim zaten. Tek temennim red switch olmasına rağmen o videodaki gibi ses çıkarmaması. Ya başka seçeneklerim var mı bilmiyorum belki de farklı klavyelere de bakabilirim NumLock kısmı olmayanlara. Örnek varsa sevinirim saat geç oldu ama.

Görünüş olarak baştaki Corsair'i beğeniyorum fakat endorfy kadar özellikli bir klavye olmadığı için onu seçmek zorundayım herhalde az çok beğendim zaten. Tek temennim red switch olmasına rağmen o videodaki gibi ses çıkarmaması. Ya başka seçeneklerim var mı bilmiyorum belki de farklı klavyelere de bakabilirim NumLock kısmı olmayanlara. Örnek varsa sevinirim saat geç oldu ama.

Videolara çok aldanma kimisi mikrofonu klavyenin dibine koyuyor kimisi de uzaktan alıyor kaydı ses illaki farklı olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı