4 defa elektrik gitmesi sonrası sistem oyunda iken "no signal" yazıp kapandı

Saliiih

Hectopat
RAM
16 3600 MHz
Ekran kartı
INNO3D 3060
Anakart
BIOSTAR 520M-H
İşlemci
R5 5600
Gün içinde 3-4 kere elektrik gitti. Akşam ise oyun değerlerim düştü. İşlemci ısım 3-4 derece arttı (hava sıcaklıgından dolayı da olabilir uzun zamandır bakmadım). En sonda ise PUBG oynarken bir anda no signal deyip kapandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gün içinde 3-4 kere elektrik gitti. Akşam ise oyun değerlerim düştü. İşlemci ısım 3-4 derece arttı (hava sıcaklıgından dolayı da olabilir uzun zamandır bakmadım). En sonda ise PUBG oynarken bir anda no signal deyip kapandı.

Aynısı gün içinde bana da oldu, neyse ki PSU sağlamdı da pek bir şey olmadı. Ankara'da mı yaşıyorsunuz?

Bir kere elektrik kesilince bilgisayarı 1 gün kapalı tutmak, elektriğin uzun bir süre daha kesilmeyeceğinden emin olduktan sonra açmak daha mantıklı bir karar. Şu an elinizden gelen bir şey olduğunu sanmıyorum. PSU'da bir sorun oluşmuş gibi görünüyor. Herkes bir sonraki elektrik kesintilerine karşı önlemler hakkında konuşmuş fakat sorununuz hakkında hiç bir şey yazmamışlar. Şu an bilgisayarı açabiliyor musunuz?

Yanlış bilmiyorsam elektrik dağıtım şirketlerine bu konuyla ilgili başvuru yapılabiliyor. Zararın bir kısmı karşılanıyor diye biliyorum.

Onun için de önce evin elektrik tesisası vb. inceleniyor yani hemen zararı karşılayalım olmuyor. Aslında herkesin ilk önce eşeği sağlam kazığa bağlaması lazım.

Trafoya yıldırım düşmesi gibi durumlar yaşandığında ortalığın içinden geçiyor, öyle bir durumda da zararı Allah'tan tahsil edemeyeceğine göre en azından akım korumalı priz kullanmak bile yarar sağlayacaktır.

Bir kısmı değil tümden karşılamaları gerekir. Çünkü tamamen suç onlarda. Hangi parça bozulduysa tabii. Ben her ihtimale karşı Tunçmatik 3000KVA regülatörü kullanıyorum. Çok değerli donanımlar var sonuçta.
Ne ile yarıyor?

PSU veya Anakart zarar görmüş olabilir. Elektrik ile ilgilenen arkadaş bozmuş sayılır sorumluluk onlarda istersen parasını almaya çalış dua et ki sadece PSU gitmiş olsun.

Powerdandır. Aslında imkan olacak mahkemeye vereceksin. Çünkü onlar bozmuş sayılıyor.
İmkan var zaten. Problemin elektrik tesisatından kaynaklandığını belgeleyen servis raporuyla yasal sürece gidersen zararı dağıtım şirketi karşılıyor.

Bizde de sık sık elektrik kesintisi oluyor ve ilginç olarak kesinti yapıldıktan 5dk sonra elektiriği tekrar veriyorlar. Yani bu bir arızaysa 5dk içinde düzeltilemez eğer bu bir test ise bu testi sürekli yapmalarının bir mantığı olması lazım. Bana artık açıkçası "kasıt" gibi geliyor.

Bir kısmı değil tümden karşılamaları gerekir. Çünkü tamamen suç onlarda. Hangi parça bozulduysa tabii. Ben her ihtimale karşı Tunçmatik 3000KVA regülatörü kullanıyorum. Çok değerli donanımlar var sonuçta.
Muz Cumhuriyeti'nde bunun olabileceğine ihtimal dahi vermediğim için aklıma hiç gelmemişti. Okuyunca da güldüm affedin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı