4 disk destekli Sabit Disk Kutusu

Arkadaşlar ben harici disk alacaktım ama aklıma şöyle birşey geldi: bu bilgisayarlardaki hdd'ler daha güvenli (çabuk bozulmuyor), şimdi benim istediğim 4-5 tane hdd'yi -boyutu fark etmez (2 tb veya 1tb takacam)- bunları hepsini tek bir kutu içinde saklayıp ve sonra tek bir kablo ile hepsine aynı anda erişebilir miyim? Ve bu durum Windows , Mac ve Linux üzerinden erişim olabilir mi?

Böyle kutular var ve bunlara NAS Server denilmekte. Öte yandan bu kurulara çift sayılarda disk takılmakta. 2, 4, 6, 8 gibi... Farklı boyutlarda disk takabilir ve bunları tek disk gibi de kullanabilirsiniz. Bunun için alacağınız NAS kutusunun JBOD desteği olması lazım.

JBOD, Just a Bunch of Disks kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu da "bir yığın disk işte" diye kabaca tercüme edilebilir. Kutuya farklı kapasitelerde diski takar ve hepsine ayrı ayrı ya da tek bir bütün disk gibi erişebilirsiniz JBOD ile.

NAS cihazları pahalıdır ve genelde disk takılı gelirler. Hele hele ülkemizde halen daha NAS kavaramı gelişmediği için cihazların düzgün bir piyasası oluşmamıştır ve bu yüzden az ürün getirilmektedir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı