Selam dostlar. Bilgisayarımda 2 GB RAM vardı 2 GB daha taktım. CPU-Z gibi programlarda 2. RAM'im görünüyor ancak sistem özelliklerinden bakınca hala 2 GB olarak görünüyor RAM miktarım. Bunu bir yerden aktifleştirmem falan gerekiyor sanırım, biri beni aydınlatabilir mi? (Sistemim 64 bit Windows 10 Pro)
Yeni taktığınız Ramıninizi eğer kullanabiliyorsanız sıkıntı yok demektir. O olay büyük ihtimal güncelleme ile ilgili bir olay. Kullanıyorsanız gerisini kafaya takmaya gerek yok.
Yeni taktığınız Ramıninizi eğer kullanabiliyorsanız sıkıntı yok demektir. O olay büyük ihtimal güncelleme ile ilgili bir olay. Kullanıyorsanız gerisini kafaya takmaya gerek yok.
Kullanabiliyor muyum ben de emin değilim sanırım ekran kartına paylaşıyor o 2 gb'ı tabii öyle bir şey olabiliyor ise. Ve ben bunu istemiyorum öyle bir şey de var. Çünkü zaten bilgisayarın ram'i 2 gram bir şey Aklımda bilgisayarcıya götürmek var ama halledebileceğim bir şey ise boşuna para vermek istemiyorum ilk önce araştırıp sonra götüreyim diyorum.
Bios'ta Memory Hole diye bir seçenek var aktif değil şuan. Onunla alakası olabilir mi acaba?
-RAM yanlış takılmış veya tam oturmamış olabilir.
-GPU nuz onboard ise buraya gidiyor olabilir ama normalde bu kadar fazla kullanmaz.Ayrıca BIOS tan ayarlamak gerekir.