4 GB 64 Bit Sistem 2 GB RAM Görünme Sorunu

Lengthow

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Selam dostlar. Bilgisayarımda 2 GB RAM vardı 2 GB daha taktım. CPU-Z gibi programlarda 2. RAM'im görünüyor ancak sistem özelliklerinden bakınca hala 2 GB olarak görünüyor RAM miktarım. Bunu bir yerden aktifleştirmem falan gerekiyor sanırım, biri beni aydınlatabilir mi? (Sistemim 64 bit Windows 10 Pro)

Son düzenleyen: Moderatör:
-RAM yanlış takılmış veya tam oturmamış olabilir.
-GPU nuz onboard ise buraya gidiyor olabilir ama normalde bu kadar fazla kullanmaz.Ayrıca BIOS tan ayarlamak gerekir.
Ram zaten yanlış takılınca oturmuyor tam. GPU da onboard değil zaten.Biostan da nasıl ayar yapabileceğimi anlatırsanız çok sevinirim çünkü biosun her yerini kurcaladım sadece disabled olan ve adında memory geçen Memory Hole diye bir şey gördüm.

Şöyle yapalım:
İlk önce sadece yeni aldığın 2 liği tak. Çalıştığını garantile.
Daha sonra diğer 2 liği tak . BIOS resimlerini bana at.
CPU-Z den memory ve SPD sekmelerini de atabilirsen.

Yeni aldığım çalışıyor zaten dediğini yaptım. Hatta şuan slot 1 de yeni aldığım ram var. CPU-Z den de atmıştım önceki yorumlarımda.

Sistem iki yuvada da RAM olduğunu görüyor fakat sistem belleği 2 GB görünüyor.
Sanırım PC markan Casper. 4 tane RAM slotun olduğu görünüyor. Max memory 4GB olarak görünüyor. Yani 4GB a kadar destek var. Sen de dual channel için 2. ve 4. slotları doldurmuşsun.Çünkü DIMM0 boş, DIMM1 2GB , DIMM2 boş, DIMM3 2GB görünüyor. DIMM0 boş bırakmamalısın. İlk adresi pas geçersen sistemde sıkıntılar olması doğal. Çoğu anakartta örneğin benim kullandığım Asus P5B de eğer DIMM0 boş kalırsa PC açılıyor fakat RAM in DIMM0 yuvasına takılması konusunda uyarı veriyor.Kısaca soldan 1. ve 3. slotları doldur. Bellekleri takılı olarak anakartın resmini atabilirsen sana resim üzerinden daha kolay anlatabilirim.
Ayrıca ankartın max 1066MHz desteklediği için RAM lerin 1333 olsa bile 1066 da çalışıyor.

Yazılımsal olarak:
Eğer USB üzerinden Linux dağıtımlarında herhangi birini kullanabilirsen buradan da kontrol edebilirsin RAM miktarını. Yani hatanın windows ta mı yoksa anakartta mı olduğunu ayırt edersin.

Son düzenleme:
Sistem iki yuvada da RAM olduğunu görüyor fakat sistem belleği 2 GB görünüyor.
Sanırım PC markan Casper. 4 tane RAM slotun olduğu görünüyor. Max memory 4GB olarak görünüyor. Yani 4GB a kadar destek var. Sen de dual channel için 2. ve 4. slotları doldurmuşsun.Çünkü DIMM0 boş, DIMM1 2GB , DIMM2 boş, DIMM3 2GB görünüyor. DIMM0 boş bırakmamalısın. İlk adresi pas geçersen sistemde sıkıntılar olması doğal. Çoğu anakartta örneğin benim kullandığım Asus P5B de eğer DIMM0 boş kalırsa PC açılıyor fakat RAM in DIMM0 yuvasına takılması konusunda uyarı veriyor.Kısaca soldan 1. ve 3. slotları doldur. Bellekleri takılı olarak anakartın resmini atabilirsen sana resim üzerinden daha kolay anlatabilirim.
Ayrıca ankartın max 1066MHz desteklediği için RAM lerin 1333 olsa bile 1066 da çalışıyor.

Yazılımsal olarak:
Eğer USB üzerinden Linux dağıtımlarında herhangi birini kullanabilirsen buradan da kontrol edebilirsin RAM miktarını. Yani hatanın windows ta mı yoksa anakartta mı olduğunu ayırt edersin.
Ben 2 tane slot gördüm anakartımda.Şuan dışarıdayım eve gidince atabilirim anakartımın resmini bir de siz bakın.Windows konusunda da eğer hiç çözemezsem 7 ye geçmeyi planlıyorum öyle de olmaz ise bir çaresine bakacağım.

Anakartım ve RAM lerim bu şekilde 2 tane yuva görüyorum ben zaten anakartım küçük olduğu için 4 tane olacağını da sanmıyorum bu arada 1. slottaki yeni aldığım ram 2. slottaki eski ram'im ilk aldığımda tam tersiydi böyle yaptım yine aynı problem.

Dosya Ekleri

• 20160909_152151[1].jpg
    20160909_152151[1].jpg
    392,4 KB · Görüntüleme: 80
  • 20160909_152158.jpg
    20160909_152158.jpg
    484,3 KB · Görüntüleme: 93
Montajda bi sıkıntı göremedim. BIOS tan memory ile ilgili ayarlara bak. 2GB a limitli olabilir.
Yine olmazsa iki ihtimal var:

2GB a limitlendirilmiş olabilir.İki ihtimal var o zaman:
1.Anakart RAM uyumsuzluğu (zor bir ihtimal)
2.İşletim sistemi uyumsuzluğu

BIOS ta memory adında pek seçenek göremedim tek 1 tane var o da Memory Hole diye bir seçenek o da disabled şu anda ne olduğunu çözemedim daha.İşletim sistemi olarak ta şuan elimde windows 10 dışında key yok maalesef en kötü ihtimalle korsan deneyip eğer işe yararsa sonra satın alabilirim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı