4 GB DDR3 1333 MHz Kingston RAM ile sahtesi beraber kullanılırsa uyumlu olur mu?

Narcos0

Decapat
Daha fazla  
Meslek
İhtilalci/Biraz da hukukcu
Arkadaşlar iyi akşamlar, mevcut sistemimde 4 GB DDR3 1333MHz Kingston RAM kullanmaktayım yanına aynı markanın 4 GB RAM'ini takviye etmeyi düşünüyorum fakat satışta hep çakma Kingston Slim RAM'ler dolaşıyor. şimdi bu çakmalardan bile bile alıp kullanmak mı daha mantıklı ve kullandığımda uyum sağlar mı? yoksa Hi-Level RAM'i almak mı daha mantıklı? Yakın zamanda laptopa geçeceğim o yüzden şimdilik idare etmesi için takviye yapıyorum. Aşağıya linkleri bırakıyorum.

Ben de çakma aldım kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım henüz. Alın deneyin, oyunlarda drop vs. yapmazsa kullanın gitsin. Drop sıkıntısı veya FPS kaybı yaparsa iade edin, farklı satıcıdan alın.

Ben ilk aldığımda drop sorunu vardı, farklı satıcıdan aldım sıkıntı yok. Çakmanın da kalitelisine denk gelmek gerekiyor sanırım.

Ben de çakma aldım kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım henüz. Alın deneyin, oyunlarda drop vs. yapmazsa kullanın gitsin. Drop sıkıntısı veya FPS kaybı yaparsa iade edin, farklı satıcıdan alın.

Ben ilk aldığımda drop sorunu vardı, farklı satıcıdan aldım sıkıntı yok. Çakmanın da kalitelisine denk gelmek gerekiyor sanırım.

Hocam kusura bakmayın moderasyon ekibinin saçma cezaları yüzünden geri dönüş yapamadım. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşadınız mı ya da çift kanal mı kullanıyorsunuz aydınlatabilir misiniz?

Hocam kusura bakmayın moderasyon ekibinin saçma cezaları yüzünden geri dönüş yapamadım. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşadınız mı ya da çift kanal mı kullanıyorsunuz aydınlatabilir misiniz?
Şöyle oldu bende, 2019'da 4 GB çakma Kingston RAM aldım. Normalde zaten 4 GB orijinal Crucial RAM kullanıyordum. İkisini birlikte kullanmaya başladım ve 4 yıldır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. (İki RAM de 1.5V ve 1600 Mhz)

Yaklaşık 1 ay kadar önce de RAM yükseltmek için 8GB Kingston marka, 1.5V ve 1600Mhz çakma bir RAM aldım. 4+8 GB olacak şekilde yerleştirdim anakarta, CS:GO oynarken 120'lerde gezen FPS anlık olarak 30'lara düşmeye başladı, bazen de oyunda 1-2 saniyelik donmalar yaşatmaya başladı. Bu yüzden yeni aldığım RAM'i iade ettim, farklı bir satıcıdan tekrar aldım. Gelen üründe çizikler vardı ve 1600Mhz yerine 1333Mhz gelmişti. Onu da iade ettim, en son 3. kez aldım farklı bir satıcıdan, bu kez hiçbir sorun çıkmadı.

Sonuç olarak son 1 aydır 8GB çakma Kingston+ 4GB Çakma Kingston olacak şekilde RAM'leri çift kanal olarak kullanıyorum. CS:GO, Witcher 3 ve Bannerlord oynadım bu süre içinde. Herhangi bir problem yaşamadım. 8+8 şeklinde kullanmak daha sağlıklı deniyor aslında ama bende bir sorun yok şimdilik. Çakmanın da kalitelisi-kalitesizi olduğunu düşünüyorum, kalitelisini bulmak için uğraştım gibi oldu.

Başka sorunuz varsa tekrar yanıtlarım yazabilirsiniz.

Şöyle oldu bende, 2019'da 4 GB çakma Kingston RAM aldım. Normalde zaten 4 GB orijinal Crucial RAM kullanıyordum. İkisini birlikte kullanmaya başladım ve 4 yıldır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. (iki RAM de 1.5v ve 1600 MHz)

Yaklaşık 1 ay kadar önce de RAM yükseltmek için 8 GB Kingston marka, 1.5v ve 1600MHz çakma bir RAM aldım. 4+8 GB olacak şekilde yerleştirdim anakarta, CS:GO oynarken 120'lerde gezen FPS anlık olarak 30'lara düşmeye başladı, bazen de oyunda 1-2 saniyelik donmalar yaşatmaya başladı. Bu yüzden yeni aldığım RAM'i iade ettim, farklı bir satıcıdan tekrar aldım. Gelen üründe çizikler vardı ve 1600MHz yerine 1333MHz gelmişti. Onu da iade ettim, en son 3. kez aldım farklı bir satıcıdan, bu kez hiçbir sorun çıkmadı.

Sonuç olarak son 1 aydır 8 GB çakma Kingston+ 4 GB çakma Kingston olacak şekilde RAM'leri çift kanal olarak kullanıyorum. CS:GO, Witcher 3 ve Bannerlord oynadım bu süre içinde. Herhangi bir problem yaşamadım. 8+8 şeklinde kullanmak daha sağlıklı deniyor aslında ama bende bir sorun yok şimdilik. Çakmanın da kalitelisi-kalitesizi olduğunu düşünüyorum, kalitelisini bulmak için uğraştım gibi oldu.

Başka sorunuz varsa tekrar yanıtlarım yazabilirsiniz.

Hocam öncelikle detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim yalnız bir sorum daha olacak. Ben çift kanal olması için 4+4 veya 8+8 şeklinde kullanılması gerektiğini biliyorum 4+8 GB şeklinde alsam yine çift kanal olur mu?

Hocam öncelikle detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim yalnız bir sorum daha olacak. Ben çift kanal olması için 4+4 veya 8+8 şeklinde kullanılması gerektiğini biliyorum 4+8 GB şeklinde alsam yine çift kanal olur mu?
Yani ben de şüpheliydim o konuda, biraz araştırdım forumda. 4+8 kullanımında bazen RAM'ler uyum sağlayamıyormuş ve sıkıntı olabiliyormuş. Bazen de hiç sıkıntı olmadan kullanılabiliyormuş. Bende 1 aydır herhangi bir sorun yok. İleride bir şey olacağını da sanmıyorum açıkçası. Bence siz de elinizdekiyle aynı voltaj ve aynı Mhz değerlerine sahip 8GB Ram alın deneyin. Fps drop-takılmalar gibi problemler yaşatmazsa kullanın gitsin. Çok da bir fiyat farkı yok 4GB ve 8GB Ram'ler arasında.

Yani ben de şüpheliydim o konuda, biraz araştırdım forumda. 4+8 kullanımında bazen RAM'ler uyum sağlayamıyormuş ve sıkıntı olabiliyormuş. Bazen de hiç sıkıntı olmadan kullanılabiliyormuş. Bende 1 aydır herhangi bir sorun yok. İleride bir şey olacağını da sanmıyorum açıkçası. Bence siz de elinizdekiyle aynı voltaj ve aynı MHz değerlerine sahip 8 GB RAM alın deneyin. FPS düşmesi-takılmalar gibi problemler yaşatmazsa kullanın gitsin. Çok da bir fiyat farkı yok 4 GB ve 8 GB RAM'ler arasında.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı