4 GB DDR3 RAM'i kaç MHz'ye kadar yükseltebilirim?

Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İlk öncelikle merhaba. Ben daha önce 3 ay bilgisayarcıda çalışmış birisiyim. Konumuza gelirsek benim tek slot 4 GB DDR3 bir RAM'im var. Bugün yüklediğim Piriform Speccy adlı programda özelliklerini incelerken 665 MHz'de çalıştığını gördüm, fakat RAM'imin üzerinde 1333MHz yazıyor. Sorum ise şu. BIOS ayarlarından 1333MHz'ye sabitlersem ısınma ve mavi ekran gibi sorunlar yaşar mıyım? ( Anakartımın modeli Pegatron IPXSB-H61. )

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk öncelikle merhaba. Ben daha önce 3 ay bilgisayarcıda çalışmış birisiyim. Konumuza gelirsek benim tek slot 4 GB DDR3 bir RAM'im var. Bugün yüklediğim Piriform Speccy adlı programda özelliklerini incelerken 665 MHz'de çalıştığını gördüm, fakat RAM'imin üzerinde 1333MHz yazıyor. Sorum ise şu. BIOS ayarlarından 1333MHz'ye sabitlersem ısınma ve mavi ekran gibi sorunlar yaşar mıyım? ( Anakartımın modeli Pegatron IPXSB-H61. )

Eki Görüntüle 438394
DDR = double data rate
Yazan değeri 2 ile çarpın.

Muhtemelen "Format atılır, oyun yüklenir"cilerde çalıştınız. Haliyle ufak tefek eksiklikleriniz var. RAM'lerinizde bir problem yok.
tam tesi çok fazla şey bilen birisiyle çalıştım fakat kodlamaları tamamen anladmadım bios yazma fln öğrenmiştim bir aralar ama malesef unuttum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı