Evet, 64 bit Windows 8.1 kullanıyorum. İlk mesajımda belirttiğim gibi.
Onboard ekran kartının kullandığı ram miktarını bulabilirsem paylaşacağım.
BIOS aynı. Yani değiştirmemiş. Ancak siteye girdiğimde bendeki BIOS'un biraz eski olduğunu fark ettim. Bendeki sürüm 1.40. Sitede ise 1.60 sürümü var.
Ne gibi bir şey mesela?
Ne yazık ki farklı bir ram şu an elimde veya çevremde yok. Olsaydı onu da deneyecektim.
Şimdi şöyle bir şey de geldi aklıma; ben GPU için "shared memory", yani ekran kartına paylaşılan bellek miktarını 16 MB'a düşürdüğümde 2032 MB ram kullanılabilir diyordu. Toplamda 2048 MB. Yani 2 GB.
Demek istediğim şey şu ki, toplama bilgisayarları ilk kez çalıştırırken biraz bekleyip donanımlar kendini anakarta tanıtıyordu.
Acaba bunu şu an yapabilme imkanım var mı? Yani herhangi bir şekilde anakartı kutusundan çıkmış gibi sıfırlayıp donanımları yeniden tanıtma gibi. Çünkü RAM'in 2 GB olanı ile değiştirildiğini düşünmekteyim.
Az önce anakartın sitesinden uyumlu olan RAM'lerin listesine biraz göz attım. Aralarında 4 GB olan bir tane RAM vardı. O da 1066 MHz. Ben ise yaklaşık olarak 1600 MHz civarında kullanıyordum. 1066 MHz'e düşürmeyi deneyeceğim. Umarım sorun budur ve çözülür. Deneyip buraya yazacağım.
Sonuç yine aynı...