Bu sorunu bugün yaşamaya başladım. Sorun yoktu daha öncesinde. BIOS'da 2 tane 4 GB görüyor Windows'da görüyor fakat sadece 4 GB'yi kullanabiliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaman ayarlı video.
Hemen deniyorum.
Tik kapalı zaten.
Algılıyor gözüküyor yani Ram fakat 8GB (Kullanılabilir: 4GB) yazıyor.Diğer bellek çalışmıyor. Anakart, bellek ve işlemci modelini belirtin. Şu çözüm yöntemlerini de deneyin.
- İşlemci pinlerinde bozulma olup olmadığını kontrol edin.
- İşlemci soğutucusunu sökün.
- Belleğin yerlerini değiştirin ve pinlerini silgiyle silin.
- BIOS güncelleyin.
Windows 10'da sistem böyle çalışıyor. Önbellek olarak kullanıyor. Gayet normal bir durum. İhtiyaç halinde kalan kısımda kullanılabilir hale geliyor.
Zaten Windows ve diğer programlar kendine bir miktar ayırıyor.Algılıyor gözüküyor yani Ram fakat 8GB (Kullanılabilir: 4GB) yazıyor.
Statik elektriği de boşaltın öyleyse.Dün böyle değildi hatırlatayım size bugün böyle olmaya başladı.
Şuna lütfen herkes iyi baksın.Zaten Windows ve diğer programlar kendine bir miktar ayırıyor.
Sadece algılıyor ama kullanamıyor. Unutmuşum, CPU-Z SPD sekmesini de paylaşın.
Normal falan da değil ayrıca, işaretlediğim yerlerde 8 GB ya da ona yakın bir değer yazması gerekirdi.
Eki Görüntüle 786467
Statik elektriği de boşaltın öyleyse.
- İşlemci pinlerinde bozulma olup olmadığını kontrol edin.
- İşlemci soğutucusunu sökün.
- Belleğin yerlerini değiştirin ve pinlerini silgiyle silin.
- BIOS güncelleyin.
CPU-Z SPD sekmesini de paylaşın.
Sadece algılıyor ama kullanamıyor. Unutmuşum, CPU-Z SPD sekmesini de paylaşın.
Normal falan da değil ayrıca, işaretlediğim yerlerde 8 GB ya da ona yakın bir değer yazması gerekirdi.
Eki Görüntüle 786467
Statik elektriği de boşaltın öyleyse.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.