Çözüldü 8 GB RAM kullanılabilir miktar: 4 GB sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yer
Antalya
Bu sorunu bugün yaşamaya başladım. Sorun yoktu daha öncesinde. BIOS'da 2 tane 4 GB görüyor Windows'da görüyor fakat sadece 4 GB'yi kullanabiliyorum.

1608220725809.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Zaman ayarlı video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunumu çözdüm sonunda fanı takacağım zaman RAM'lerin sarı pinlerini tekrar silgi ile geçtim ve sorunum çözüldü. Benimle çok uğraştınız teşekkür ediyorum, tabii ne kadar teşekkür etsem azdır. Diğer arkadaşlarda aynı sorunu yaşıyorlarsa böyle yapabilir.
Windows 10'da sistem böyle çalışıyor. Önbellek olarak kullanıyor. Gayet normal bir durum. İhtiyaç halinde kalan kısımda kullanılabilir hale geliyor.

Artı -2 Eksi
Diğer bellek çalışmıyor. Anakart, bellek ve işlemci modelini belirtin. Şu çözüm yöntemlerini de deneyin.
  1. İşlemci pinlerinde bozulma olup olmadığını kontrol edin.
  2. İşlemci soğutucusunu sökün.
  3. Belleğin yerlerini değiştirin ve pinlerini silgiyle silin.
  4. BIOS güncelleyin.
Algılıyor gözüküyor yani Ram fakat 8GB (Kullanılabilir: 4GB) yazıyor.
Windows 10'da sistem böyle çalışıyor. Önbellek olarak kullanıyor. Gayet normal bir durum. İhtiyaç halinde kalan kısımda kullanılabilir hale geliyor.

Dün böyle değildi hatırlatayım size bugün böyle olmaya başladı.

Sadece algılıyor ama kullanamıyor. Unutmuşum, CPU-Z SPD sekmesini de paylaşın.

Normal falan da değil ayrıca, işaretlediğim yerlerde 8 GB ya da ona yakın bir değer yazması gerekirdi.
rammm.jpg

Dün böyle değildi hatırlatayım size bugün böyle olmaya başladı.
Statik elektriği de boşaltın öyleyse.

Zaten Windows ve diğer programlar kendine bir miktar ayırıyor.
Şuna lütfen herkes iyi baksın.

Normal falan da değil ayrıca, işaretlediğim yerlerde 8 GB ya da ona yakın bir değer yazması gerekirdi.
Eki Görüntüle 786467

Yaptım silgi ile sarı pinleri sildim fakat olmadı.

Dosya Ekleri

• Bu.png
    Bu.png
    48,9 KB · Görüntüleme: 331
1608222747963.png

1608222763160.png

Eki Görüntüle 786467

1608222810304.png

Burada 8 GB yazıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı