4 GB RAM Kullanılabilir Miktar 2.87 GB sorunu

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim Asus P5B anakartım var 4 GB RAM takılı. Bu RAM'in sadece 2.87'sini kullanabiliyorum sorun nedir? Youtube'dan birçok videoya baktım ama hiçbiri bu sorunu gideremedi. Ne yapmalıyım? Sistem Win 7 64 Bit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri kalanı vram olarak kullaniyor yani ekran karti kendine ayirmis ramın bir kismini
başlat / çalıştır / msconfig / önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı
Burdaki degerle oyna azalt arttir ve her kayıt ettiginde bilgisayarimdan ozelliklere bak ne kadari kullaniliyor tamamini kullandigi zaman birak

Eger ekran karti kullanmiyorsan sakın dokunma onboard ekran kartlari kendine ramdan bir miktar alir.

Sistemin APU mu?
Hayır
Geri kalanı vram olarak kullaniyor yani ekran karti kendine ayirmis ramın bir kismini
başlat / çalıştır / msconfig / önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı
Burdaki degerle oyna azalt arttir ve her kayıt ettiginde bilgisayarimdan ozelliklere bak ne kadari kullaniliyor tamamini kullandigi zaman birak

Eger ekran karti kullanmiyorsan sakın dokunma onboard ekran kartlari kendine ramdan bir miktar alir.
O yöntemleri denedim değişen bişey olmadı

Aslında olabilir çünkü ekran kartımın vramı 1 gb ama dxdiagda yakalşık 2 gb olarak gözüküyor

Son düzenleme:
Sorun ramin vramde kullanilmasi cozum yolunu soylemek isterdim ama pc nin basina oturmam gerekiyo aksam size cevap vermeye calisicam ayni sorun bende de vardi cozmustum
Tamam teşekkürler
Sorun ramin vramde kullanilmasi cozum yolunu soylemek isterdim ama pc nin basina oturmam gerekiyo aksam size cevap vermeye calisicam ayni sorun bende de vardi cozmustum
Yok olmuyor kaç kere denedim kafayı yiycem

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı