Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
4 GB RAM program açık olmamasına rağmen 2 GB RAM kullanıyor
4 GB RAM'im var hiç program açık olmaması halinde 2 GB RAM kullanıyor Windows 10'dan 8.1 düşürsem yararı olur mu?
Bazı programlar açık boşta 2 GB kullanıyor.
4 GB RAM'le Windows 10 kullanamazsın böyle sorunlar çıkarır işte hele ki son güncellemelerle daha da çok RAM kullanmaya başladı 8.1'e geçersen az da olsa rahatlar ama windwos 10'da kalmanı öneriyorum şartıda en az 6 GB RAM'in olması gerekiyor bütçe varsa RAM alın.
Görünürde program yok ancak arkaplanda çalışan uygulamalar var mutlaka. İstersen kontrol edip gereksiz çalışanları devre dışı bırakabilirsin. Boşta iken kullanılan RAM Win 10 için en fazla 1.6-1.7 olur. Başlangıçta çalışıp arkaplanda devam eden uygulamaları kontrol et. Bunun dışında Windows hizmetlerinden de kullanmadıklarını kapatabilirsin. Sana illa faydası olacaktır.
Windows 10'da kalmak istiyorsan 1511 sürümüne geçebilirsin. Ben 4 GB RAM ve HDD ile kullanıyorum 8.1'den bile daha rahat çalışıyor. RAM tüketimi 800-900 arası.