4 GB RAM sistemde 2.5 GB RAM yazıyor

genXf0r

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
MS 7255
Anakartım 2 slotlu. İlk slotunda 2 GB RAM var. İkinci slot içinde aynı model 2 GB RAM aldım. CPU-Z programında 4 GB olarak gözüküyor ama sistemde 2.50 GB RAM yazıyor. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    13,3 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    19,9 KB · Görüntüleme: 58
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    25,5 KB · Görüntüleme: 48
Tiki kaldırdım ve durum böyle. Bunu nasıl 4'e çıkaraacağım?

Hocam sistemi 64 Bit'e yükseltmen lazım. 32 Bit'ler en fazla 3GB RAM görüyor. Neden 2.5GB görüyor anlamadım ama bence sorun bundan kaynaklı. VRAM'e veriyor mu diye dxdiag'dan bakar mısın?

Son düzenleme:
Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. 32 Bit olduğu için zaten 4 görmez. Fakat 3 veya yanında kusurat görür.

Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. 32 Bit olduğu için zaten 4 görmez. Fakat 3 veya yanında kusurat görür.

VRAM'e paylaşıyor sanırım RAM'i.

Dosya Ekleri

• resim_2022-08-05_205945346.png
    resim_2022-08-05_205945346.png
    12 KB · Görüntüleme: 31
Windows+r yapıp MSConfig yazın. Orada gelişmiş seçeneklerlere basın ve bellek sınırlamasındaki tiki kaldırın.
Dediğiniz şeyi uyguladım. Sorunum çözülmedi. Format atıp 64 Bit'e çevirmeyi deneyeceğim.

Bilgisayara bugün format atıp 64 bit yaptım ama sorun hala aynı. Farklı önerileriniz var mı?

@Yener K. Format atıp 64 bit yaptım ama sorun hala aynı. Farklı önerileriniz var mı?

Son düzenleme:
Dediğim temizleme yöntemini yaptınız mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı